Skip to main content

Το Μαξίμου φοβάται έναν νέο «Οικονόμου»

Η εμπειρία του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου από τη χθεσινή ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τα πιθανά σενάρια για το ασφαλιστικό.
Μια υποβόσκουσα γκρίνια εξακολουθεί να ταλανίζει την κυβέρνηση και ειδικότερα την Κοινοβουλευτική Ομάδας (ΚΟ) της. Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε την ευκαιρία να το διαπιστώσει χθες το μεσημέρι κατά τη διάρκεια «ενημερωτικής συνάντησης» που είχε με βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων αλλά και των έκτακτων επαφών που λαμβάνουν χώρα ενόψει της κατάθεσης του ασφαλιστικού - εργασιακού. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η δυσαρέσκεια που εκφράσθηκε στον επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου ξέφυγε κατά πολύ από τα όρια της συνηθισμένης γκρίνιας.

Περισσότερο άγγιζε τα όρια της αυστηρής κριτικής, όχι μόνο για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, αλλά και για τους χειρισμούς που έγιναν στην πορεία, από την ώρα που αποφασίσθηκε η μεταρρύθμιση μέχρι σήμερα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, κοινή είναι η αίσθηση ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν θα πρέπει να αποκλείεται η «έκπληξη», όπως θα αυτή θα μπορούσε να συνίσταται με την εμφάνιση ανταρτών μέσα από τις τάξεις της ΚΟ. Αν και στο πρωθυπουργικό περιβάλλον ενστερνίζονται την άποψη που υποστηρίζει ότι «η διαγραφή των τριών που καταψήφισαν το Μνημόνιο θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στην εμφάνιση ανάλογων κρουσμάτων τώρα». Πάντα, όμως θα υπάρχει ο φόβος ότι μπορεί να εμφανισθεί από το ...πουθενά ένας νέος «Οικονόμου» και να τινάξει στον αέρα τον όποιο σχεδιασμό. Γι’ αυτό και η κατάθεση του νομοσχεδίου μεταφέρεται από εβδομάδα σε εβδομάδα κι όπως πάει μπορεί και να φτάσει στα μέσα Ιουλίου.

ZENITH