Skip to main content

Το μεγάλο σχέδιο των Κινέζων για την Ελλάδα

Ο πρόεδρος της κινεζικής Cosco, Γουέιν Τζιαφούρ έρχεται στη χώρα μας με νέο πακέτο προτάσεων, το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπει και μια μεγάλη επένδυση στο Θριάσιο Πεδίο.
Μία από τις κρισιμότερες επισκέψεις, που θα κρίνει πολλά στο κομμάτι των επενδύσεων για την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, ξεκινάει σήμερα. Ο λόγος αφορά στον πρόεδρο της κινεζικής Cosco, κάπτεν Γουέιν Τζιαφού, ο οποίος ξεκινά κύκλο επαφών με υπουργούς, ενώ αργότερα θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό.

 Ως γνωστόν, ο όμιλός του έχει αναλάβει την εκμετάλλευση του προβλήτα ΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά, γεγονός το οποίο τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε προκαλέσει κύμα αντιδράσεων, οι οποίες τελικά ξεπεράσθηκαν.

Τώρα, ο κ. Τζιαφού έρχεται στη χώρα μας με νέο πακέτο προτάσεων, το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπει και μια μεγάλη επένδυση στο Θριάσιο Πεδίο, για τη δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου, που θα προωθεί το σύνολο των κινεζικών προϊόντων στην Ευρώπη.

Κατ΄αυτόν τον τρόπο, το Πεκίνο επιθυμεί να κάνει την Ελλάδα ευρωπαϊκό «κέντρο» του, με ό,τι κάτι τέτοιο μπορεί να συνεπάγεται για την οικονομία μας.

ZENITH