Skip to main content

Το μήνυμα Γκιουλέκα

«Μαύρο» φαίνεται πως ρίχνει στην ομάδα Παπαγεωργόπουλου ο «εκλεκτός» της ΝΔ για το δήμο Θεσσαλονίκης, διευκρινίζοντας ότι το ψηφοδέλτιό του θα στελεχώσουν νέοι άνθρωποι.
Της Χρύσας Κυριακού


Ούτε ένας δημοτικός σύμβουλος από την ομάδα Παπαγεωργόπουλου δεν βρέθηκε στην αίθουσα όπου και δόθηκε η συνέντευξη Tύπου για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Κ. Γκιουλέκα για το δημαρχιακό θώκο Θεσσαλονίκης, αποδεικνύοντας ότι ο κ. Γκιουλέκας επιθυμεί να έχει μια αυτόνομη πορεία. Μάλιστα ο ίδιος υποστήριξε ότι το ψηφοδέλτιό του θα αποτελείται από νέα πρόσωπα και νέους ανθρώπους. Η φράση αυτή φαίνεται πως δυσαρέστησε τα μέλη της «Αναγέννησης», πολλοί από τους οποίους εξέφρασαν την πικρία τους μιλώντας σε ανθρώπους του περιβάλλοντός τους. Κάποιοι από αυτούς είχαν βιαστεί και είχαν δηλώσει «παρών» στις ερχόμενες εκλογές, χωρίς να υπολογίζουν το τι θα αποφασίσει ο υποψήφιος δήμαρχος. «Λογαριάζαμε χωρίς τον ξενοδόχο», είπε στη Voria δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος από την ομάδα της «Αναγέννησης».

Ο Κώστας Γκιουλέκας θέλησε να στείλει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και κράτησε αποστάσεις από τη θητεία Παπαγεωργόπουλου, τονίζοντας ότι δεν θεωρεί τον εαυτό του συνεχιστή κανενός. «Δεν δεσμεύομαι από πρακτικές, είτε από στρατηγικές που ακολουθήθηκαν έως τώρα από οποιαδήποτε παράταξη και από οποιονδήποτε δήμαρχο», είπε χαρακτηριστικά.

Συναντήσεις

Τις επόμενες ημέρες ο κ. Γκιουλέκας θα επιδιώξει να συναντηθεί με όλους τους δημοτικούς συμβούλους της ομάδας Παπαγεωργόπουλου (σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις), σε μια προσπάθεια να ενημερωθεί για το τι σκέφτονται να κάνουν. Οι περισσότεροι αντιδήμαρχοι, εκτός από τον Β. Δημητρίου (ο οποίος δεν επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφιος), αναμένεται να ζητήσουν από τον Κ. Γκιουλέκα να διεκδικήσουν για μια ακόμη φορά την ψήφο των Θεσσαλονικέων, υποστηρίζοντας ότι έχουν ακόμη να δώσουν πολλά σε αυτή την πόλη. Ενώ υπάρχουν και αυτοί που… έλαβαν το μήνυμα και αναμένεται να ενημερώσουν τον υποψήφιο δήμαρχο ότι δεν επιθυμούν να είναι ξανά υποψήφιοι, δίνοντας τόπο στα νιάτα.  

ZENITH