Skip to main content

Το μισθό του παραχωρεί ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως

Την παραχώρηση του μισθού του προκειμένου να μην φορολογηθεί η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, προτείνει στην κυβέρνηση ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος.
Την παραχώρηση του μισθού του, προκειμένου να μην φορολογηθεί η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, προτείνει στην κυβέρνηση ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος, εκφράζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την αγωνία του, προκειμένου να μη μειωθεί η δυνατότητα της τοπικής εκκλησίας να ανταποκρίνεται στις ανάγκες όσων κτυπούν την πόρτα της για έκτακτη βοήθεια.

«Ανταποκρινόμενος στις ανάγκες της Πατρίδος μας και γνωρίζοντας ότι η φορολόγηση των επαρχιακών μητροπόλεων μας θα στερήσει τη δυνατότητά μας να ανταποκρινόμαστε σε καθημερινά αιτήματα για βοήθεια που φθάνουν στα γραφεία μας, ζητώ κι εγώ -όπως ο σεβ. Μεσογαίας κ. Νικόλαος- τη διακοπή πλήρως της μισθοδοσίας μου, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 2.054 ευρώ», τόνισε σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, επαναφέροντας παράλληλα στην επικαιρότητα την πρόσφατη πρότασή του, για να χαρίσει η Εκκλησία στο Κράτος όλες τις μετοχές που έχει στην ΕΤΕ.

«Ο λαός μας και οι μητροπόλεις μας απ’ αυτό δεν θα βλαφτούν, όπως εξάλλου και δεν οφελούνται. Κι εμείς θα βγάλουμε από πάνω μας αυτή την ρετσινιά», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Άνθιμος.

Ταυτόχρονα, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως εύχεται η παρακράτηση της μισθοδοσίας του να συμβάλλει στην ανόρθωση των οικονομικών του κράτους, ενώ εκτιμά ότι η φορολογία των μητροπόλεων θα αποβεί σε βάρος του λαού.

ZENITH