Skip to main content

Το Μνημόνιο φέρνει μεγάλη αύξηση των αντικειμενικών

Το σοβαρό ενδεχόμενο μέσα στους επόμενους 24 μήνες το υπουργείο Οικονομικών να εφαρμόσει το καθεστώς της εξίσωσης των τιμών της αγοράς με αυτές της εφορίας εξετάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, από τις
Το σοβαρό ενδεχόμενο μέσα στους επόμενους 24 μήνες το υπουργείο Οικονομικών να εφαρμόσει το καθεστώς της εξίσωσης των τιμών της αγοράς με αυτές της εφορίας εξετάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στο οικονομικό επιτελείο κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτή είναι μια από τις ασφαλέστερες λύσεις για τη διευθέτηση του προβλήματος των εσόδων, το οποίο αρχίζει να φαντάζει άλυτο. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση, η αύξηση των αντικειμενικών αξιών αναμένεται ότι θα κινηθεί κατά μέσο όρο πάνω από το 30% και τα φορολογικά βάρη για τους κατόχους ακινήτων, σε πολλές περιπτώσεις, δυσβάσταχτα.

Προς άρση των τυχόν παρεξηγήσεων, πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η «λύση» προτείνεται από το Μνημόνιο που υπογράφηκε για τη διάσωση τα ελληνικής οικονομίας. Εφόσον το υπουργείο προχωρήσει στην εφαρμογή της πρόβλεψης, τότε η αύξηση θα γίνει σταδιακά με την πρώτη φάση να λαμβάνει χώρα την πρώτη Ιανουαρίου του επόμενου έτους.

ZENITH