Skip to main content

Το παρασκήνιο της προσφοράς Σάλλα

Έντονο είναι το παρασκήνιο πίσω από τη σημερινή κίνηση Σάλλα να προχωρήσει στην κατάθεση προσφοράς για την εξαγορά της ΑΤΕ και του ΤΤ. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι μετά την πρόταση της Πειραιώς θα ακο
Έντονο είναι το παρασκήνιο πίσω από τη σημερινή κίνηση Σάλλα να προχωρήσει στην κατάθεση προσφοράς για την εξαγορά του 77% της ΑΤΕ και το 33% του ΤΤ. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι μετά την πρόταση της Πειραιώς θα ακολουθήσουν κι άλλες, με τον ίδιο αποδέκτη, μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα.

 Κι αυτό γιατί, η πρόταση Σάλλα έγινε στο πλαίσιο της διαδικασίας αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης, όπερ σημαίνει ότι η τελευταία είναι υποχρεωμένη να «ακούσει» κι όποια άλλη προσφορά τής υποβληθεί. Αυτή θα μπορούσε να είναι από την Εθνική, την Eurobank (οι οποίες σημειωτέον ελέγχουν από περίπου 5% του ΤΤ και κατά συνέπεια έχουν λόγο στις εξελίξεις) ή απ’ όποιον τρίτο ενδιαφερόμενο.

Το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Voria.gr, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη συμβούλου αποκρατικοποιήσεων, ο οποίος θα αναλάβει να μελετήσει και να αξιολογήσει τις προσφορές που θα κατατεθούν. Και τελικά να αποφασίσει ποια είναι η συμφερότερη. Οι εξελίξεις και σε αυτό το μέτωπο αναμένεται ότι θα είναι ταχείς.

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών είχε ενημερωθεί από χθες το βράδυσχετικά με την πρόθεση της Τράπεζας Πειραιώς να προχωρήσει στην κατάθεση προσφορών για την ΑΤΕ και το ΤΤ. Μάλιστα, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν στη Voria.gr πως όταν ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ενημέρωνε χθες βράδυ τη Βουλή ότι είναι υπέρ της συγκέντρωσης του πιστωτικού συστήματος ήταν ήδη εν γνώσει της πρότασης της Πειραιώς. Με ό,τι κάτι τέτοιο μπορεί να συνεπάγεται. Αντιθέτως, η διοίκηση της ΑΤΕ ενημερώθηκε σήμερα το πρωί, αν κι από χθες το βράδυ στελέχη της Αγροτικής και του ΤΤ ενημερώνονταν να... προσέλθουν νωρίς στις θέσεις τους, χωρίς να τους εξηγείται ο λόγος.

ZENITH