Skip to main content

Το παρασκήνιο της συνάντησης Τσίπρα-Μέρκελ

Ο Τσίπρας έκανε δώρο στη Μέρκελ μια αφίσα με τον... Ρεχάγκελ, υποστηρίζει η Die Welt. Το φαγητό των δύο ηγετών και τα ουίσκι των Ελλήνων

Το παρασκήνιο της χθεσινής συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, αποκαλύπτει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild, τονίζοντας πως «τέτοια προσοχή δεν δόθηκε σε κανέναν άλλο ευρωπαίο ηγέτη από την καγκελαρία».

Σχεδόν επτά ώρες βρέθηκαν κοντά οι δύο ηγέτες, τουλάχιστον τρεις ώρες κράτησε το δείπνο εργασίας που παρέθεσε προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού η Γερμανίδα καγκελάριος και για δέκα λεπτά συνομίλησαν ολομόναχοι στο γραφείο της frau Μέρκελ, σχολιάζει αρχικά η Bild.

Σε ό,τι αφορά το... δείπνο, σύμφωνα με την εφημερίδα, οι δύο ηγέτες απήλαυσαν στήθος πάπιας, κόκκινο λάχανο και πουρέ πατάτας το οποίο συνόδευσαν με μία πιατέλα τυριών.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για μία «αρμονική συνάντηση», ενώ υποστηρίζει πως όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός επέστρεψε αργά το βράδυ στο πολυτελές ξενοδοχείο «Marriott» που βρίσκεται στην καρδιά του Βερολίνου, την Potsdamer Platz, πήγε απευθείας στο δωμάτιό του, που βρίσκεται στον τέταρτο όροφο.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της Bild,η σουίτα στην οποία κατέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κοστίζει 259 ευρώ τη βραδιά. Εκεί ο Έλληνας πρωθυπουργός και η ελληνική αποστολή άνοιξαν δύο μπουκάλια ουίσκι.

Εντύπωση προκαλεί και δημοσίευμα της σημερινής Die Welt, σύμφωνα με το οποίο ο Έλληνας πρωθυπουργός δώρισε στην κ. Μέρκελ μία αφίσα με τον Ότο Ρεχάγκελ, τον πρωτεργάτη του ελληνικού «θαύματος» στα γήπεδα της Πορτογαλίας, τον Ιούλιο του 2004.
 

ZENITH