Skip to main content

Το παρασκήνιο του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου

Έντονο παρασκήνιο, με δηλώσεις, αντι-δηλώσεις και δυσαρέσκειες έκρυβε τελικώς το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο για το θέμα του νέου αναπτυξιακού νόμου.
Έντονο παρασκήνιο, με δηλώσεις, αντι-δηλώσεις και δυσαρέσκειες έκρυβε τελικώς το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο για το θέμα του νέου αναπτυξιακού νόμου. Όπως πληροφορείται η Voria.gr, κατ΄ αρχήν ήταν μια από τις σπάνιες συνεδριάσεις όπου το λόγο ζήτησαν και πήραν όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης.

Και είχαν να πουν πολλά, καθόλου κολακευτικά, για την κατάσταση της οικονομίας, στο κομμάτι της ανάπτυξης και τις δυσκολίες - κυρίως γραφειοκρατικές και όχι μόνο - που αντιμετωπίζουν κάθε φορά που θέλουν να προχωρήσουν σε ένα βήμα παραπέρα. Σε πολλές περιπτώσεις ακούστηκαν γκρίνιες κι εκφράστηκαν έντονες δυσαρέσκειες, ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι με απόφαση του πρωθυπουργού συστήνεται τριμελής επιτροπή, η οποία θα έχει υπό τον έλεγχο της την αναπτυξιακή πολιτική. Η επιτροπή θα λειτουργεί υπό την προεδρία του ίδιου του πρωθυπουργού με τη συμμετοχή εκτός της κ. Κατσέλη και του κ. Παπακωνσταντίνου, γεγονός το οποίο από πολλούς ερμηνεύθηκε ως «καπέλωμα» της πρώτης. Εννοείται ότι από την πλευρά της κυβέρνησης, κάτι τέτοιο διαψεύδεται...

ZENITH