Skip to main content

To ΠΑΣΟΚ αποστρέφεται την ευθύνη για το ΔΝΤ, λέει η ΝΔ

«Είμαστε μάρτυρες επικοινωνιακής εκστρατείας του κυβερνητικού επιτελείου του ΠΑΣΟΚ, με στόχο να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, να δείξει δήθεν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ευθύνη για το γεγονός ότι η χώρ
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε πως τις τελευταίες ημέρες «είμαστε μάρτυρες επικοινωνιακής εκστρατείας του κυβερνητικού επιτελείου του ΠΑΣΟΚ, με στόχο να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, να δείξει δήθεν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ευθύνη για το γεγονός ότι η χώρα στρέφεται στο ΔΝΤ».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι ο πρωθυπουργός καταφεύγει στο λαϊκισμό, στην προσπάθειά του να πείσει ότι δεν ευθύνεται ο ίδιος και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

«Ο κ. Παπανδρέου παραβλέπει σκοπίμως ότι δεν είχε τεθεί από καμία πλευρά, ούτε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θέμα ΔΝΤ για την Ελλάδα», πρόσθεσε, αναφέροντας πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός έβαλε αυτό το θέμα στο τραπέζι.

«Υποκρίνεται ότι φταίνε οι άλλοι», συνέχισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, σημειώνοντας πως το ΠΑΣΟΚ μάς οδηγεί με τις παραλείψεις του στον κλοιό, στη μέγγενη των όρων του ΔΝΤ. Αξίζει να θυμηθούμε, είπε, τις δηλώσεις περί «Τιτανικού» και περί δήθεν διεφθαρμένης, υπό χρεοκοπία, χώρας, με αποτέλεσμα να μας αποδοκιμάζουν οι αγορές και να ανεβαίνει το κόστος δανεισμού.

Ο κ. Παναγιωτόπουολος τόνισε ότι η ΝΔ θα συνεχίσει να αναδεικνύει τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και ότι δεν αρνήθηκε ποτέ το μερίδιο των δικών της ευθυνών.

«Ακόμα και αν τελικά μας βάλει στο ΔΝΤ ο πρωθυπουργός, η ΝΔ, ως μεγάλη υπεύθυνη παράταξη, θα προτείνει συγκεκριμένα πράγματα για να αντιμετωπίσει η χώρα τη νέα σκληρή πραγματικότητα, για να υπερασπίσει την κοινωνική συνοχή και να υποδείξει διέξοδο για να βγούμε από τον κλοιό των όρων που θα επιβληθούν στην Ελλάδα», επεσήμανε.

ZENITH