Skip to main content

Το πιο ζεστό τριήμερο του καλοκαιριού

«Καυτός» αναμένεται ο Δεκαπενταύγουστος σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, αφού οι θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές της χώρας θα ξεπεράσουν το όριο των 40 βαθμών Κελσίου
«Καυτό» αναμένεται ο Δεκαπενταύγουστος σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, αφού οι θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές της χώρας θα ξεπεράσουν το όριο των 40 βαθμών Κελσίου και προβλέπεται να διατηρηθούν έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι επίσης ότι οι βοριάδες δεν θα είναι τόσο ισχυροί ώστε να ρίξουν το θερμόμετρο σε ανεκτά επίπεδα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και ζεστός και μόνο τις απογευματινές ώρες θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Η μέγιστη τιμή στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας θα φθάσει κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή και την Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και ζεστός. Τοπικές νεφώσεις θα έχει στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία δεν θα πέσει κάτω από τους 40 βαθμούς. Ακόμα πιο ζεστός θα είναι ο καιρός την Τρίτη και την Τετάρτη αφού η θερμοκρασία θα ανέβει και άλλο κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα.

Σε συναγερμό για τον καύσωνα

Οδηγίες και συστάσεις εν όψει της εμφάνισης υψηλών θερμοκρασιών, σύμφωνα με τη σχετική πρόβλεψη της ΕΜΥ απευθύνει το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), το οποίο ήδη έχει τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας από το υπουργείο Υγείας.
Στη Θεσσαλονίκη η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής για την αντιμετώπιση του καύσωνα έχει προγραμματίσει προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα για την προστασία των ευπαθών και ευαίσθητων ομάδων πληθυσμού.

Σε τρία ξενοδοχεία της πόλης θα υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας των πολιτών τις μέρες του καύσωνα. Πρόκειται για τα ξενοδοχεία: ΑΙΓΑΙΟΝ HOTEL (Εγνατίας 19 τηλ. 2310522921), ΕΓΝΑΤΙΑ HOTEL (Αντιγονιδών 16 τηλ.2310530675), ΒΕΡΓΙΝΑ HOTEL (Μοναστηρίου 19 τηλ. 2310516021). Θα είναι ανοιχτά για το κοινό τα πέντε ΚΑΠΗ και τα ΚΕ.Φ.Ο. τα οποία διαθέτουν κλιματιζόμενους χώρους.

ZENITH