Skip to main content

Το προσκλητήριο...

Ενόψει προσυνεδρίου της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, συσχετισμοί αλλάζουν ενώ νέα και παλαιά στελέχη προσπαθούν να… αναδειχθούν, τραβώντας κουπί στη γαλέρα της εσωστρέφειας, όπου μονίμως ακούγονται οι δικοί το
Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου


Προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη -στις 20 Μαρτίου- και όσοι δεν μετάνιωσαν που στήριξαν ανοικτά αυτό το κόμμα, ετοιμάζονται για ένα ακόμη χειροκρότημα στο όραμα Σαμαρά.

Άλλωστε οι κομματικοί, που τοποθέτησε στην πόλη μας ο νέος πρόεδρος, δεν έχουν μεγάλη σχέση με τη ΝΔ του Κώστα Καραμανλή και είναι ξεκούραστοι με… ξεκούραστα χέρια. (Πλην του προέδρου της Διοικούσας και ψυχιάτρου Δημήτρη Βαρτζόπουλου, ευνοούμενου του Δ. Αβραμόπουλου επί των ημερών του στο Υπουργείο Υγείας). 

Η «προθέρμανση» μιας ακόμη μάζωξης για το «πού τo πάει η ΝΔ» άρχισε πριν από λίγες ημέρες, με τα… γυναικόπαιδα να πρωτοστατούν, αφού όπως είναι γνωστό οι γυναίκες και οι νέοι της ΝΔ δεν έχουν «καεί» ούτε καν αξιοποιηθεί. Έτσι ήρθε η ώρα τους…

Στο Χόλιντει Ιν, η υπεύθυνη γυναικών της ΝΔ στη Β. Ελλάδα, Μάγδα Καρακόλη, οργάνωσε μια από τις πιο πετυχημένες εκδηλώσεις, αν όχι ανοικτή στην κοινωνία, τουλάχιστον ανοικτή στους άνδρες της ΝΔ. Ήταν η πρώτη φορά που συνέβαινε κάτι τόσο… πρωτοποριακό για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχεδόν «πασοκικό» το οποίο και εξέπληξε κυρίως τους ίδιους!

Οι γυναίκες μιλούσαν και οι άνδρες άκουγαν, σε σημείο που η Κατερίνα Παπακώστα, υπεύθυνη γυναικών της ΝΔ, αμέσως μετά μου είπε ότι το κλίμα αντιστρέφεται και όλοι κατάλαβαν τα ψέματα του Παπανδρέου και ότι το δικό της κόμμα πλήρωσε τα λάθη του και έτσι έχασαν αυτοί την… καρέκλα της εξουσίας και εμείς την υπομονή μας μαζί με τον 14ο και ίσως και τον 13ο μισθό.

Όμως ετοιμάζονται κι άλλα, με ωραίους και νέους, στη Θεσσαλονίκη, αν και δεν χαίρονται όλοι. Το αντίθετο θα λέγαμε. Ο πρόεδρος της ΝΔ, στο περιθώριο του προσυνεδρίου, θα χαιρετήσει εκδήλωση της βουλευτίνας Ράπτη και του δικηγόρου Μαρακάκη, φυσικά για καλό σκοπό, όπως γράφει το προσκλητήριο.

Έτσι άρχισαν οι ψίθυροι – αγαπημένο σπορ των γαλάζιων της Θεσσαλονίκης – για το τι δουλειά έχει κοτζάμ πρόεδρος να προλογίσει τον κ. Μαρακάκη και τις φιλοδοξίες του. Όμως μέχρι εκεί, διότι είναι βέβαιον ότι αυτοί που τα λένε, αυτοί θα βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της εκδήλωσης για τα συχαρίκια. Μέχρι την επόμενη «πρόκληση» και την επομενη… πρόσκληση.

ZENITH