Skip to main content

Το πρόσωπο - κλειδί στο περιβάλλον Παπανδρέου

Στην αποκρυπτογράφηση του ρόλου που διαδραματίζει ένα από τα κομβικά πρόσωπα άσκησης της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης αναλίσκεται το τελευταίο διάστημα η αγορά, επιχειρώντας να εξηγήσει αποφάσ
Στην αποκρυπτογράφηση του ρόλου που διαδραματίζει ένα από τα κομβικά πρόσωπα άσκησης της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης αναλίσκεται το τελευταίο διάστημα η αγορά, επιχειρώντας να εξηγήσει αποφάσεις και κινήσεις.

Ο λόγος αφορά στον κ. Ν. Παρασκευόπουλο, ο οποίος συγκαταλέγεται στον σκληρό πυρήνα των συμβούλων του κ. Γ. Παπανδρέου και θεωρείται από πολλούς ως άνθρωπος των ειδικών αποστολών». Ο εν λόγω έχει στην αρμοδιότητά του την παρακολούθηση συγκεκριμένων τομέων κυβερνητικής δραστηριότητας, στο παραγωγικό - αναπτυξιακό κομμάτι, ενώ με δική του ομάδα κατά καιρούς φέρεται να παρεμβαίνει και να λειτουργεί αυτόνομα προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσεων όπου το κυβερνητικό έργο κολλάει.

Αντιθέτως, ένα άλλο πρόσωπο που αρχικά εθεωρείτο ότι θα διαδραμάτιζε ρόλο - κλειδί στις εξελίξεις και συγκεκριμένα ο οικονομολόγος καθηγητής και προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού κ. Ηρ. Πολεμαρχάκης, μολονότι έχει το ρόλο του επικεφαλής των οικονομικών συμβούλων του κ. Παπανδρέου, μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να εξοικειωθεί με το νέο περιβάλλον.

ZENITH