Skip to main content

Το πρώτο Sky Team Boeing στην KLM

Στις 25 Αυγούστου η KLM παρέλαβε το 4ο Boeing 777-300ER, όμως το αεροσκάφος δεν είχε χρώμα το γνωστό μπλε της KLM.
Στις 25 Αυγούστου η KLM παρέλαβε το 4ο Boeing 777-300ER, όμως το αεροσκάφος δεν ήταν στο γνωστό μπλε της KLM.

Το 4ο από τα συνολικά  7 Boeing 777-300ER που έχει παραγγείλει η KLM, κατέφτασε με τα χρώματα της Συμμαχίας SkyTeam-ασημί με μπλε λεπτομέρειες. Εκτός από αυτή την πρωτιά, ήταν και το πρώτο αεροπλάνο που βγήκε από το εργοστάσιο της Boeing, για το οποίο χρησιμοποιήθηκε νέα, φιλικότερη προς το περιβάλλον, βαφή. Όλες οι αεροπορικές εταιρείες μέλη του SkyTeam έχουν συμφωνήσει να βάψουν το 1% του στόλου τους στα χρώματα του ομίλου, ενόψει των 10 χρόνων της SkyTeam που θα γιορταστούν το 2010.

Για την KLM, αυτό σημαίνει πως άλλο ένα αεροπλάνο θα "φορέσει" τα χρώματα της SkyTeam. Εδώ και ένα χρόνο η KLM χρησιμοποιεί ειδική βαφή, φιλική προς το περιβάλλον. Ειδικά για την KLM, η Boeing χρησιμοποίησε βαφή χωρίς χρώμιο (chromate-free) για αυτό το αεροπλάνο.

"Στόχος μας είναι να είμαστε ο καινοτόμος ηγέτης της αγοράς όσον αφορά το περιβάλλον", είπε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος τη KLM, κ. Υπ ντε Χάαν. To συγκεκριμένο αεροπλάνο έχει την καλύτερη απόδοση καυσίμων στην κατηγορία του, παρέχοντας μέχρι και 25% εξοικονόμηση ενέργειας σε σχέση με τους προηγούμενους τύπους αεροπλάνου.

 Ως μέρος της ενεργής συνεργασίας της με το WWF (World Wildlife Fund) στην Ολλανδία, η KLM θα ονομάσει κάθε ένα από τα καινούργια Βoeing 777-300ER που θα παραλάβει με το όνομα διάσημων εθνικών πάρκων, για να τονίσει την ιδιαίτερη ευαισθησία που δείχνει η εταιρεία προς την φύση.

ZENITH