Skip to main content

Το ψηφοδέλτιο του Αλ Μάλικι επικεφαλής στην Βαγδάτη

Το ψηφοδέλτιο του ιρακινού πρωθυπουργού είναι επικεφαλής στην ψηφοφορία στην περιοχή της Βαγδάτης, η οποία διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμών εδρών, με σημαντική διαφορά από αυτά των αντιπάλων του.
Το ψηφοδέλτιο του ιρακινού πρωθυπουργού, Νούρι Αλ Μάλικι είναι επικεφαλής στην ψηφοφορία στην περιοχή της Βαγδάτης, η οποία διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμών εδρών, με σημαντική διαφορά από αυτά των αντιπάλων του, σύμφωνα με τα τμηματικά αποτελέσματα που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η εκλογική επιτροπή.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτά, που βασίζονται στο 18% των καταμετρημένων ψήφων, η Συμμαχία του Κράτους Δικαίου (AED) του κ. Μάλικι έλαβε 150.000 ψήφους.

Με 108.000 ψήφους, η Ιρακινή Εθνική Συμμαχία (ΑΝΙ), σιτική συμμαχία που αποτελείται μεταξύ άλλων από το Ανώτατο Ισλαμικό Συμβούλιο του Ιράκ (CSII) του Αμάρ αλ-Χακίμ και το κίνημα του Μοκτάντα αλ Σαντρ, ανταγωνίζεται στήθος με στήθος με το μπλοκ του ιρακινού πρώην πρωθυπουργού Ιγιάντ Αλάουι (105.000 ψήφοι).

Η επαρχία της Βαγδάτης βγάζει 70 έδρες ή περισσότερο από το ένα πέμπτο του συνολικού αριθμού των βουλευτών (325).

Πάντως μια συντριπτική νίκη στη Βαγδάτη και στις νότιες σιιτικές περιοχές, όπου είναι επικεφαλής, θα επιτρέψει στον Μάλικι να βγει νικητής σε αυτή την κρίσιμη εκλογή, θέση ισχύος για να παραμείνει επικεφαλής της κυβέρνησης.

ZENITH