Skip to main content

Το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα συνεχιστεί

Η κατασκευή από το Ιράν μιας δεύτερης εγκατάστασης εμπλουτισμού ουρανίου συνιστά ένα «πολιτικό μήνυμα» πως ούτε οι κυρώσεις ούτε μια πιθανή στρατιωτική επίθεση θα σταματήσουν ποτέ το πυρηνικό πρόγραμμ
Η κατασκευή από το Ιράν μιας δεύτερης εγκατάστασης εμπλουτισμού ουρανίου συνιστά ένα «πολιτικό μήνυμα» πως ούτε οι κυρώσεις ούτε μια πιθανή στρατιωτική επίθεση θα σταματήσουν ποτέ το πυρηνικό πρόγραμμά του, δήλωσε σήμερα ανώτερος ιρανός αξιωματούχος.

Ο Αλί Ασγάρ Σολτανιέχ, ο απεσταλμένος του Ιράν στη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA), δήλωσε ότι η ανησυχία της υπηρεσίας πως η Τεχεράνη μπορεί να κρύβει και άλλες πυρηνικές εργασίες μετά την αποκάλυψη της εγκατάστασης εμπλουτισμού συνιστά άδικη πολιτική κρίση, η οποία υπερβαίνει την εντολή της.

Ο ίδιος δήλωσε πως η αποκάλυψη της εγκατάστασης κοντά στην πόλη Κομ το Σεπτέμβριο, η οποία κατασκευάζεται για την περίπτωση που βομβαρδιστεί το κύριο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Νατάνζ, φανερώνει ότι το Ιράν τηρεί την υποχρέωση για διαφάνεια έναντι της IAEA. Η IAEA θεωρεί πως το Ιράν θα έπρεπε να είχε αποκαλύψει την εγκατάσταση πριν από τουλάχιστον δύο χρόνια.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ZENITH