Skip to main content

Το ρεκόρ στα spreads οδηγεί στο ΔΝΤ

Τα ιστορικά υψηλά των 456 μβ της 8ης Απριλίου ξεπέρασε το spread των ελληνικών 10ετών ομολόγων, καθώς νωρίτερα ανήλθε έως και τις 481 μβ. Σε δυσθεώρητα ύψη το επιτόκιο δανεισμού της χώρας.
Τα ιστορικά υψηλά των 456 μβ της 8ης Απριλίου ξεπέρασε το spread των ελληνικών 10ετών ομολόγων, καθώς νωρίτερα ανήλθε έως και τις 481 μβ, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από συστάσεως του ευρώ. Αυτή τη στιγμή (15:40) το spread κινείται σταθεροποιητικά στις 462 μβ.

Οι αγορές δείχνουν μέρα με τη μέρα όλο και πιο σίγουρες για την ενεργοποίηση του πακέτου στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ, γεγονός που αντικατοπτρίζεται ξεκάθαρα στην τιμή της διαφοράς απόδοσης μεταξύ του 10ετούς κρατικού ομολόγου αναφοράς και του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

Με τα επιτόκιο δανεισμού να διαμορφώνονται στο απαγορευτικό 7,65% το μόνο που απομένει είναι η οριστικοποίηση της προσφυγής της χώρας μας στο πακέτο στήριξης, καθώς για να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες του Μαΐου χρειάζονται περί τα 8 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, στις 462,4 μβ διευρύνεται και το κόστος ασφάλισης για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα έναντι αθέτησης πληρωμών, έναντι 438,2 μβ την Παρασκευή. Ως εκ τούτου το κόστος ασφάλισης 10 εκατ. ευρώ ελληνικού χρέους έναντι αθέτησης πληρωμών διαμορφώνεται στα 462.400 ευρώ.

ZENITH