Skip to main content

Το Σαββατοκύριακο ο τελικός του First Lego League

Πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά ο τελικός του πανελλήνιου διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Έρευνας, Τεχνολογίας και Ρομποτικής First Lego League(FLL), στη Θεσσαλονίκη.

Πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά ο τελικός του πανελλήνιου διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Έρευνας, Τεχνολογίας και  Ρομποτικής First Lego League(FLL), στη Θεσσαλονίκη.

Ο διαγωνισμός, ο οποίος θα διαρκέσει από το Σάββατο 7 έως τις Κυριακή 8 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας Noesis, με περισσότερες από 50 ομάδες.

Το φετινό παγκόσμιο θέμα του διαγωνισμού είναι World Class -  Μάθηση δίχως  Σύνορα και Όρια.

“Ποιες είναι οι καινοτόμες ιδέες των παιδιών και πώς θα μπορούσαμε να μαθαίνουμε? Τι σκορ θα καταφέρουν τα ρομποτάκια που κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν τα παιδιά για τη φετινή πίστα του FLL?”, είναι τα ερωτήματα που τίθενται σε σχετική ανακοίνωση.

Κατασκευές γεμάτες φαντασία και δημιουργικότητα, μοναδικές ιδέες και παρουσιάσεις των παιδιών που αναμένεται να εκπλήξουν τον κόσμο,σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη, ενώ αναμένεται να παραστούν περισσότερα από 4.000 άτομα, παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί.

Το FLL,  ένα πρόγραμμα Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Έρευνας, Τεχνολογίας και  Ρομποτικής για παιδιά 9-16 ετών, είναι μια παγκόσμια διοργάνωση που ξεκίνησε από το εκπαιδευτικό τμήμα της Lego, σε συνεργασία  με το ίδρυμα First το 1992. Διοργανώνεται  κάθε  χρόνο σε παγκόσμια κλίμακα  και σε δίκτυο 80 χωρών.Το 2013 στο δίκτυο αυτό προστέθηκε η Ελλάδα μέσω  του εκπαιδευτικού μη κερδοσκοπικού σωματείου eduACT το οποίο διοργανώνει το Διαγωνισμό FLL σε Κύπρο και Βουλγαρία.

Image
Το Σαββατοκύριακο ο τελικός του First Lego League

ZENITH