Skip to main content

Το Street Mode Festival στη Θεσσαλονίκη ζωντανεύει μέσω της Google

Την ευκαιρία να ανακαλύψουν την πορεία του Street Art στην Ελλάδα μέσα από το υλικό του μεγαλύτερου και μακροβιότερου Street Art φεστιβάλ, του Street Mode Festival στη Θεσσαλονίκη, δίνει σε όσους το ε

Την ευκαιρία να ανακαλύψουν την πορεία του Street Art στην Ελλάδα μέσα από το υλικό του μεγαλύτερου και μακροβιότερου Street Art φεστιβάλ, του Street Mode Festival στη Θεσσαλονίκη, δίνει σε όσους το επιθυμούν η Google.

Πρόκειται για μία online έκθεση όλων των έργων Street Art που έχουν δημιουργηθεί στο Street Mode Festival, από το 2009 μέχρι σήμερα, με την υποστήριξη του Google Cultural Ιnstitute.

Σε αυτή την πλατφόρμα παρουσιάζεται μια μεγάλη γκάμα τεχνοτροπιών από όλο τον κόσμο, από στένσιλ έως εγκαταστάσεις γλυπτικής και μωσαϊκά έως κολάζ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι χρήστες μπορούν να ταξιδέψουν μέχρι και το πιο διάσημο φεστιβάλ δρόμου της Σουηδίας στις ταράτσες της Νέας Υόρκης όπου θα ανακαλύψουν δεξαμενές νερού περίτεχνα διακοσμημένες. Ακόμη, μπορούν να απολαύσουν ένα διάλειμμα στο Μπουένος Άιρες, όπου εγκαταλελειμμένοι τοίχοι στις γειτονίες του βόρειου τμήματος της πόλης αποτέλεσαν έμπνευση για καλλιτέχνες του δρόμου από όλο τον κόσμο, όπως λέει η εταιρία.
 
Το Google Cultural Ιnstitute διαθέτει 260 ψηφιακές εκθέσεις στο διαδίκτυο και αρκετές εικονικές επισκέψεις μέσω Street View! Οι επισκέπτες της πλατφόρμας μπορούν να απολαύσουν μια εικονική περιήγηση στο μοντέρνο East End του Λονδίνου, εκεί όπου, όπως λέει, βρίσκονται μερικά από τα ωραιότερα έργα τέχνης και τις πολύχρωμες τοιχογραφίες στην οδό Ουίνστον (Indian Alley) στο Λος Άντζελες, ενώ μπορούν να μάθουν περισσότερα σχετικά με την υπαίθρια έκθεση με το μεγαλύτερο μήκος στον κόσμο που βρίσκεται στο Βερολίνο και γνωρίστε τον τρόπο έμπνευσης των καλλιτεχνών του δρόμου από πίνακες του 17ου και του 18ου αιώνα.

Το street art στην καθημερινότητά μας

Όσοι το επιθυμούν μπορούν να απολαύσουν αυτές τις συλλογές - στο σπίτι, στη δουλειά ή εν κινήσεις - με την εισαγωγή του street art στο Chrome, στο Chromecast, στο Android Wear και στις κινητές συσκευές τους.

Σύμφωνα με την Google, τον περασμένο Ιούνιο, προστέθηκε η street art στο Google Art Project, ενώ σήμερα, ο αριθμός των έργων τέχνης έχει υπερδιπλασιαστεί με 86 οργανισμούς τέχνης από 34 χώρες οι οποίοι μοιράζονται 10.000 εικόνες υψηλής ανάλυσης από street art από όλο τον κόσμο.

Ανακαλύψτε τις ιστορίες πίσω από το street art

Η Google Art Project δίνει τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να παρακολουθήσουν τρεις καλλιτέχνες του δρόμου από τρεις διαφορετικές χώρες καθώς πραγματοποιούν το δικό τους ταξίδι για να δημιουργήσουν ένα έργο τέχνης στο Παρίσι, στο Βερολίνο και στο Λος Άντζελες. Η ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τις ιστορίες τους, την τεχνική τους και την έμπνευσή τους μέσα από εικόνες, βίντεο και συνεντεύξεις στο @googleart για μια αποκλειστική εξερεύνηση του δικού τους ταξιδιού στη δημιουργία.

ZENITH