Skip to main content

Το σχέδιο απεμπλοκής από τα αγροτικά μπλόκα που προωθείται από την κυβέρνηση προσεχώς

Αποφασισμένη να μην κάνει ούτε ένα βήμα στις οικονομικές απαιτήσεις των αγροτών, όχι από… άποψη αλλά από οικονομική ανέχεια εμφανίζεται η κυβέρνηση. Κι αυτό διαμηνύεται με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαι
Αποφασισμένη να μην κάνει ούτε ένα βήμα στις οικονομικές απαιτήσεις των αγροτών, όχι από …άποψη αλλά από οικονομική ανέχεια εμφανίζεται η κυβέρνηση. Κι αυτό διαμηνύεται με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία που της παρουσιάζεται. Μετά από κλειστή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θεόδωρο Πάγκαλο συμφωνήθηκε αυτή η «γραμμή» να διαμηνυθεί όπου δε και κυρίως προς τους ίδιους τους εκπροσώπους των αγροτών, οι οποίοι έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι όντως τα περιθώρια είναι ανύπαρκτα. Γι’ αυτό και θα αναζητηθεί μια φόρμουλα απεμπλοκής από την κρίση κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να διατηρήσουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές – στο μέτρο του δυνατού -ατσαλάκωτο το προφίλ τους.

Το πιθανότερο λοιπόν είναι ότι στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Γεωργίας θα κάνει αποδεκτά τα περισσότερα από τα θεσμικά αιτήματα των αγροτών, ενώ για το οικονομικό σκέλος των απαιτήσεων τους θα υπάρχει μια υπόσχεση για εξέταση τους στο μέλλον, όταν οι οικονομικές συνθήκες το επιτρέψουν. Σύμφωνα με το πιθανότερο σενάριο, από εδώ και στο εξής, θα πρέπει να αναμένεται μια μικρή ένταση των μπλόκων, αλλά μετά οι διαμαρτυρίες θα μπουν σε φάση ύφεσης, εφόσον βεβαίως διασφαλισθεί η αποδοχή των θεσμικών αιτημάτων.  Πάντως, στην υπουργό Γεωργίας κ. Μπατζελή λέγεται ότι έχει ήδη δοθεί εντολή να κατεβάσει τους τόνους στη διαμάχη της με τους αγρότες, προκειμένου οι εξελίξεις να διευκολυνθούν.

ZENITH