Skip to main content

«Το ταξίδι δεν έχει τελειώσει ακόμη…»

«Το ταξίδι δεν έχει τελειώσει ακόμη…» είπε ευθέως στη Voria.gr ο νομάρχης Ψωμιάδης, σχολιάζοντας τον αγώνα που ξεκίνησε με την υποψηφιότητα για την αρχηγία της ΝΔ!
Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr


«Το ταξίδι δεν έχει τελειώσει ακόμη…» είπε ευθέως στη Voria.gr ο νομάρχης Ψωμιάδης, σχολιάζοντας τον αγώνα που ξεκίνησε με την υποψηφιότητα για την αρχηγία της ΝΔ! Φυσικά… δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για το αν αυτό το ταξίδι θα συνεχισθεί με «γαλάζιο όχημα» ή με κάποιο άλλο δικό του, έστω και…«παπάκι»! 

Όπως φαίνεται, η ιδέα δημιουργίας κόμματος δεν τον έχει εγκαταλείψει και κάθε άλλο παρά τυχαία τού «ξέφυγε» προ ημερών ότι κάνει ένα! Βέβαια, και να ήθελε να «αγιάσει», δεν τον αφήνουν μέσα και έξω από τη ΝΔ. Καθημερινά έρχεται αντιμέτωπος με παραινέσεις πολιτών που του ζητούν να «απαντήσει» στο αθηνοκεντρικο κράτος με τον τρόπο που μόνο αυτός ξέρει! Άλλωστε, δεν είναι μυστικό ότι η κυβέρνηση παίζει χωρίς αντίπαλο, λόγω εσωστρέφειας της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αμηχανίας Σαμαρά να «καθαρίσει» με τις ευθύνες της παλιάς…ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

Έτσι ο Νομάρχης  δείχνει έτοιμος να «τρυπώσει» σε ένα κουρασμένο πολιτικό σύστημα και με έδρα την επαρχία ή καλύτερα τη Μακεδονία – «να βάλει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του…». Άλλωστε, γνωρίζει καλά από τα πρόσφατα ταξίδια του στο εξωτερικό ότι «στην Ευρώπη του 2010 ο τοπικισμός είναι απαραίτητος και καθόλου επιλήψιμος, όπως στην Ελλάδα του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», όπως είπε στη voria.gr ισχυρός αυτοδιοικητικος παράγοντας.

Την ίδια ώρα υπάρχουν κι αυτοί που κάνουν αναπόφευκτες συγκρίσεις μεταξύ Ψωμιάδη και Παπαγεωργόπουλου, σημειώνοντας ότι τώρα που ο Δήμαρχος χάνει πόντους στα μάτια του…Σαμαρά και της κοινής γνώμης, με αφορμή τη θέση ενός… ανδριάντα, ο Νομάρχης ανοίγει κουβέντα με τον πρωθυπουργό «για το νομοσχέδιο…τραβεστί», όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος, μιλώντας σήμερα στο real fm 107,1!

Αιτία της οργής Ψωμιάδη είναι οι αυξημένες αρμοδιότητες του αντιπεριφερειάρχη σε σχέση με τον ίδιο τον περιφερειάρχη! Όπως λέει «Δεν είναι δυνατόν η παρουσία του βοηθού να μην ελέγχεται από τον περιφερειάρχη και σε περίπτωση μη εκτέλεσης των καθηκόντων του ή κακής συνεργασίας να μην μπορεί για τέσσερα χρόνια να τον…αλλάξει με κανέναν και τίποτε». Δηλαδή όπως ακριβώς την «πάτησε» με την Έπαρχο Λαγκαδά, Πόπη Καλαϊτζή…

ZENITH