Skip to main content

Το tweet του Όλι Ρεν για το Grexit

Τον τίτλο ενός άρθρου από τους Financial Times, το οποίο αναφέρεται στην πιθανότητα του Grexit, κοινοποίησε με tweet ο πρώην επίτροπος Οικονομικών της Κομισιόν και αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβου

Τον τίτλο ενός άρθρου από τους Financial Times, το οποίο αναφέρεται στην πιθανότητα του Grexit, κοινοποίησε με tweet ο πρώην επίτροπος Οικονομικών της Κομισιόν και αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Όλι Ρεν.

«Το μόνο που χρειάζεται για το Grexit είναι μερικές ακόμα καταστροφικές εβδομάδες σαν αυτή», έγραψε χαρακτηριστικά ο Ρεν, το οποίο παρέπεμπε σε άρθρο των Financial Times, όπου ο αρθογράφος του, Βόλφγκανγκ Μανκό σχολιάζει πως ο σκεπτικισμός στον ευρωπαϊκό Βορρά μετατράπηκε σε εχθρότητα, μέσα στις πρώτες δύο εβδομάδες από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφέρεται και σε όλα όσα έγιναν το διάστημα αυτό.

 «Από πολιτική άποψη, η κατάσταση είναι πλέον τόσο κακή, όσο ήταν το 2010, όταν άρχισε η ελληνική κρίση χρέους», γράφουν οι Financial Times και προσθέτουν: «Ηταν μια εντελώς καταστροφική εβδομάδα για την οικονομική διπλωματία. Το μόνο που μας χωρίζει από το Grexit είναι μερικές ακόμα εβδομάδες σαν αυτή».

 

ZENITH