Skip to main content

Το υπ. Οικονομικών προσλαμβάνει ελεγκτικές εταιρίες

Στην πρόσληψη ελεγκτικών εταιριών, οι οποίες θα αναλάβουν το δύσκολο έργο της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, προχωρά άμεσα το υπουργείο Οικονομικών. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι οι σχετι
Στην πρόσληψη ελεγκτικών εταιριών, οι οποίες θα αναλάβουν το δύσκολο έργο της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, προχωρά άμεσα το υπουργείο Οικονομικών. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι οι σχετικές διαδικασίες έχουν ήδη ξεκινήσει κι αναμένεται ότι σύντομα θα ανακοινωθούν και τα τελικά αποτελέσματα τους.

Οι ίδιες εταιρίες, πριν καταλήξουν στην είσπραξη, θα υποχρεούνται να ελέγξουν και την περιουσιακή κατάσταση των οφειλετών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει η δυνατότητα - από πλευράς αντικειμένου - εξόφλησης.

Αυτό πρακτικά συνεπάγεται ότι στο μικροσκόπιο θα μπει η περιουσιακή κατάσταση των περίπου 600.000 οφειλετών του δημοσίου. Μέχρι σήμερα, το έργο αυτό υποτίθεται ότι είχαν αναλάβει οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, αλλά λόγω των μεγάλων ελλείψεων τόσο σε επίπεδο ανθρωπίνου δυναμικού όσο και τεχνικής υποδομής, κάτι τέτοιο φάνταζε σχεδόν αδύνατο.

Έτσι, το υπουργείο αναγκάζεται να προχωρήσει σε αυτές τις εξωτερικές συνεργασίες, οι οποίες ασφαλώς θα είναι περισσότερες από μια και δύο.

ZENITH