Skip to main content

Το υπουργείο υγείας στηρίζει το Αναπηρικό Κίνημα

Η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και η υφυπουργός Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκαν τα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.
Η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπουλου και η υφυπουργός Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκαν την Πέμπτη τα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και εξέφρασαν τη θέλησή τους να στηρίξουν το αναπηρικό κίνημα, ενώ δεσμεύτηκαν να δουν με προσοχή όλα τα ζητήματα που αφορούν στην αναπηρία, που, όπως είπαν, «αποτελούν προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Γιάννης Βαρδακαστάνης κάλεσε την υπουργό και την υφυπουργό Υγείας να μην είναι διαχειριστές του συστήματος, αλλά μεταρρυθμιστές και θεσμικοί ανανεωτές του.

Με το προεδρείο των ΑμεΑ συναντήθηκε και η υπουργός Παιδείας, η οποία τόνισε ότι «στο νέο πρόγραμμά μας, που αφορά στις πιλοτικές δράσεις και το νέο μοντέλο λειτουργίας του σχολείου, αλλά και στις ζώνες εκπαιδευτικής προτεραιότητας, τα σχολεία, αλλά και τα παιδιά με αναπηρίες θα είναι σε προτεραιότητα».

ZENITH