Skip to main content

Το χρέος φέρνει απέναντι Βαρουφάκη και Κωνσταντοπούλου

Αποστάσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη στην επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους, από τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Μνημόνια.
Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη στην επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους καθώς πήρε αποστάσεις από τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Μνημόνια.
 
«Συνήθως στην Ελλάδα η αποτυχία του πολιτικού συστήματος, της δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας, υποκαθίσταται από εξεταστικές επιτροπές στη βουλή. Δεν είμαι καιρό κοινοβουλευτικός,  είμαι λίγους μήνες βουλευτής, αλλά δεν θα ήθελα να δω κάτι τέτοιο», είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Βαρουφάκης μιλώντας στην επιτροπή.
Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι ήταν νόμιμος ο τρόπος «με τον οποίο μας παραπλάνησαν να δημιουργήσουμε αυτό το χρέος».
 
Στη τοποθέτηση Βαρουφάκη, απάντησε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγοντας:  «Το χρέος δεν είναι αδιαμφισβήτητο όσο δεν έχει ελεγχθεί και δεν έχει αναλυθεί λογιστικά, παραμένει ερώτημα ποιο τμήμα του είναι τυχόν νόμιμο» είπε στη συνεδρίαση η Ζωή Κωνσταντοπούλου, προσθέτοντας:
 
«Έχει πάντα ενδιαφέρον να ακούς οικονομολόγους να μιλούν νομικά. Ακόμη και το τυχόν νομιμοφανές χρέος δεν είναι πάντως ηθικό» τόνισε η πρόεδρος της Βουλής.

ZENITH