Skip to main content

Τον Αύγουστο αναμένονται οι εκλογές στην Αυστραλία

Η Αυστραλή πρωθυπουργός, Τζούλια Γκίλαρντ, αναμένεται να επισκεφθεί αύριο τη Γενική Κυβερνήτη και να της ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών.
Η Αυστραλή πρωθυπουργός, Τζούλια Γκίλαρντ αναμένεται να επισκεφθεί αύριο (Σάββατο) τη Γενική Κυβερνήτη και να της ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, οι εκλογές θα διεξαχθούν το Σάββατο 28 Αυγούστου.

Εξάλλου, η πρωθυπουργός επανέλαβε, χθες, πως αν κερδίσει τις εκλογές, θα δώσει υπουργείο στον πρώην πρωθυπουργό, Κέβιν Ραντ.

Νωρίτερα, πλήγμα στην αξιοπιστία της πρωθυπουργού, Τζούλιας Γκίλαρντ, χαρακτήριζαν πολιτικοί αναλυτές την αποκάλυψη του έγκριτου δημοσιογράφου, Λόρι Όουκς (Laurie Oakes), ότι αθέτησε συμφωνία με τον προκάτοχό της, Κέβιν Ραντ, στην ιστορική συνάντηση του Ιουνίου για την πρωθυπουργία.

Η επιζήμια, πολιτικά, αποκάλυψη έγινε από τον κ. Όουκς, μετά την ομιλία της πρωθυπουργού στη Λέσχη Δημοσιογράφων Καμπέρας, κατά τη διάρκεια της οποίας η πρωθυπουργός επιχείρησε να αναλύσει την οικονομική πολιτική που θα εφαρμόσει η κυβέρνησή της, αν επανεκλεγεί.

ZENITH