Skip to main content

Τον Φαλσιανί θα καλέσουν ως μάρτυρα οι ελληνικές αρχές

Τον προγραμματιστή της τράπεζας HSBC που απέσπασε τη λίστα Λαγκάρντ, Ερβέ Φαλσιανί, προτίθενται σύμφωνα με πληροφορίες να καλέσουν ως μάρτυρα οι αρμόδιες ελληνικές αρχές.

Τον προγραμματιστή της τράπεζας HSBC που απέσπασε τη λίστα Λαγκάρντ, Ερβέ Φαλσιανί, προτίθενται σύμφωνα με πληροφορίες να καλέσουν ως μάρτυρα οι αρμόδιες ελληνικές αρχές, οι οποίες ερευνούν την υπόθεση της φοροδιαφυγής από την πολύκροτη λίστα.

Όπως αναφέρουν πηγές εφόσον ο Γαλλοϊταλός προγραμματιστής έχει δηλώσει πρόθυμος να βοηθήσει τις ελληνικές αρχές, αναμένεται να κληθεί σύντομα να βοηθήσει την εξιχνίαση της πολυπλόκαμης αυτής υπόθεσης.

«Αν η ελληνική κυβέρνηση με καλέσει, είμαι πρόθυμος να συνεργαστώ και να προσφέρω τις υπηρεσίες και τις γνώσεις μου», δήλωσε χαρακτηριστικά σε τηλεοπτική εκπομπή του Alpha.

Ωστόσο,  με δεδομένο ότι έχει ζητηθεί η έκδοσή του από τις ελβετικές αρχές, επομένως εκκρεμεί σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, θα πρέπει να βρεθεί φόρμουλα ώστε να χαρακτηρισθεί προστατευόμενος μάρτυρας για να του ζητηθούν συγκεκριμένα στοιχεία για όσα ο ίδιος διατείνεται.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, έχει δοθεί εντολή να βρεθεί νομική διαδικασία, προκειμένου ο Φαλσιανί να αποκαλύψει στις αρχές όλη την αλήθεια για τη λίστα Λαγκάρντ.

ZENITH