Skip to main content

Τον Ιανουάριο ο διάλογος για την ελληνική γεωργία

Στις 25 και 26 Ιανουαρίου θα συναντηθούν οι κοινωνικοί εταίροι που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό χώρο, για να συζητήσουν και να συνδιαμορφώσουν τις ελληνικές θέσεις για οκτώ τομείς της αγροτικής οι
Στις 25 και 26 Ιανουαρίου θα συναντηθούν οι κοινωνικοί εταίροι που δραστηριοποιούνται στοναγροτικό χώρο, για να συζητήσουν και να συνδιαμορφώσουν τις ελληνικέςθέσεις για οκτώ τομείς της αγροτικής οικονομίας, όπως δήλωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή.

Οι ενότητες στις οποίες θα επικεντρωθεί ο διάλογος είναι: 

Το μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ)
Πολιτική Ασφάλισης της παραγωγής
Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ)
Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος
Οργάνωσητης παραγωγής και παρέμβαση στην αγορά
Οργάνωση του τομέα των εισροώντης αγροτικής παραγωγής
Πολιτική διαχείρισης Αγροτικής γης
Ποιότητακαι επισήμανση των τροφίμων

Σε δηλώσεις της, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ΚατερίναΜπατζελή μεταξύ άλλων τόνισε: «Στο επίκεντρο των πολιτικών μας και τουμοντέλου της πράσινης ανάπτυξης που προωθούμε, απαιτείται νααναδείξουμε την άλλη πλευρά της αγροτικής οικονομίας. Όχι της κατ΄ανάγκη επιδοτούμενης γεωργίας, αλλά εκείνης της ανταγωνιστικής, τηςπολυλειτουργικής και της διατροφικής. Μέσα από τον Κοινωνικό Διάλογοπροσδοκούμε ένα νέο μοντέλο-πρότυπο για το μέλλον της ελληνικήςγεωργίας».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός, Μιχάλης Καρχιμάκης σημείωσε: «Ηαγροτική οικονομία βρίσκεται σε μια βαθιά κρίση. Το εισόδημα και ηαπασχόληση μειώνονται και η αγορά αδυνατεί να ανταμείψει τον παραγωγόγια ό,τι προσφέρει, παρά τις υψηλές τιμές που πληρώνει για τα τρόφιμα οκαταναλωτής. Όλα αυτά τα ζητήματα θα τεθούν στο τραπέζι του ΚοινωνικούΔιαλόγου».

ZENITH