Skip to main content

Τον Ιούλιο η διαβούλευση για τα κλειστά επαγγέλματα

Τον Ιούλιο θα ξεκινήσει η διαβούλευση για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, καθώς η αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή έχει καταλήξει στις τελικές παρεμβάσεις.
Τον Ιούλιο θα ξεκινήσει η διαβούλευση για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, καθώς η αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή έχει καταλήξει στις τελικές παρεμβάσεις και σύντομα θα παρουσιάσει τις προτάσεις της στους αρμόδιους επαγγελματικούς φορείς, ώστε το τελικό νομοσχέδιο να ψηφισθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου από τη Βουλή.

Την παραπάνω διαδικασία συντονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος αναμένεται να φέρει άμεσα το θέμα στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Πρωτοβουλίες ΥΠΟΙΚ για απελευθέρωση αγοράς υπηρεσιών

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών λαμβάνει πρωτοβουλίες για την επίσπευση της εφαρμογής του Ν. 3844/2010 για την απελευθέρωση της αγοράς υπηρεσιών. Η απελευθέρωση της αγοράς υπηρεσιών επηρεάζει τα επαγγέλματα των δικηγόρων, ιατρών, αρχιτεκτόνων, λογιστών, μηχανικών, ναυπηγών, οικονομολόγων, φαρμακοποιών, χημικών.

Με τις Υπουργικές Αποφάσεις θα επιβάλλεται διοικητική απλοποίηση στον τομέα των υπηρεσιών και θα διευκολύνεται η εγκατάσταση και λειτουργία Κέντρων Ενιαίας Εξυπηρετήσεως για τους παρόχους και τους αποδέκτες υπηρεσιών. Η λειτουργία των μοναδικών σημείων επαφής, στα οποία θα εξυπηρετούνται οι επιτηδευματίες άλλων χωρών που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα, αναμένεται τον Σεπτέμβριο.

Ενδοκυβερνητική μάχη για τις αμοιβές δικηγόρων

Τριβές στο κυβερνητικό στρατόπεδο προκαλεί το ζήτημα των δικηγορικώναμοιβών, καθώς η προτεινόμενη από το υπουργείο Οικονομικών κατάργησητων κατώτατων ορίων τους έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης.

ZENITH