Skip to main content

Τον Μάρτιο η 6η ARTOZYMA και η 3η BIOLOGICA

Στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται η 6η Διεθνής Έκθεση Αρτοποιΐας-Ζαχαροπλαστικής ARTOZYMA και η 3η Διεθνής Έκθεση Βιολογικών Προϊόντων BIOLOGICA, από τις 5 έως τις 8 Μαρτίου 2
Στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης πραγματοποιούνται η 6η Διεθνής Έκθεση Αρτοποιΐας-Ζαχαροπλαστικής ARTOZYMA και η 3η Διεθνής Έκθεση Βιολογικών Προϊόντων BIOLOGICA, από τις 5 έως τις 8 Μαρτίου 2010 και από τις 5 έως τις 7 Μαρτίου 2010 αντίστοιχα.

6η ARTOZYMA (5- 8 Μαρτίου 2010)

Με τη στήριξη  της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, η ARTOZYMA αποτελεί τη σημαντικότερη και μεγαλύτερη έκθεση όχι μόνο της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και των όμορων χωρών της Βαλκανικής. Στην 6η ARTOZYMA θα συμμετέχει η «αφρόκρεμα» των εταιρειών και φορέων των κλάδων Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής.
Στόχος της 6ης ARTOZYMA είναι να συμβάλλει στην αναβάθμιση και στην επαγγελματική πρόοδο του κλάδου, πλάθοντας επιτυχημένες συνεργασίες και παράλληλα να αποτελέσει σημείο αναφοράς, γνώσης και μάθησης για τους αρτοποιούς, τους μελλοντικούς αρτοποιούς, αλλά και τους προμηθευτές  του κλάδου.

Ενδεικτικά, ως προς τη διεθνή απήχηση της 6ης ARTOZYMA επισημαίνεται ότι

- σε συνεργασία με το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων στα Τίρανα και τον Σύνδεσμο Αρτοποιών Αλβανίας οργανώνεται ομαδική επίσκεψη 50 αρτοποιών – μελών του Συνδέσμου,

- σε συνεργασία με το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων στη Βηρυτό προσκαλούνται επιχειρήσεις αρτοποιίας από το Λίβανο, στο πλαίσιο Hosted Buyers Program της Helexpo

- σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αρτοποιών Βουλγαρίας, οργανώνεται ομαδική επίσκεψη 140 αρτοποιών από τη Βουλγαρία

- έχει αρχίσει η On-line Registration της Helexpo, μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει τη  συμμετοχή τους στην έκθεση ως εμπορικοί επισκέπτες  επιχειρήσεις από Ελλάδα,  Αλβανία, Τσεχία, Αίγυπτο, Γεωργία, Ιταλία & Κύπρο.

Στο πλαίσιο της 6ης ARTOZYMA θα πραγματοποιηθεί το «1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού», με τη στήριξη  της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος και του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης.

3η BIOLOGICA (5 – 7 Μαρτίου 2010)

Με την οργανωτική εγγύηση της HELEXPO και τη στήριξη του Δικτύου Βιολογικών Προϊόντων του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), η 3η Διεθνής Έκθεση Βιολογικών Προϊόντων BIOLOGICA φιλοδοξεί να αποτελέσει τον πιο σημαντικό πόλο ανάπτυξης συνεργασιών του κλάδου των βιολογικών προϊόντων στη χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή,  καθώς προσφέρει όλες τις εξελίξεις στον χώρο της βιολογικής γεωργίας, της διατροφής, της οικολογίας και της υγείας και τις πλέον κατάλληλες προϋποθέσεις για νέες ευκαιρίες, αύξησης πωλήσεων και συνεργασίες με επιχειρήσεις της ΝΑ Ευρώπης και όχι μόνο.

Ενδεικτικά επισημαίνεται ότι:

- Μέσω του συστήματος On-line Registration της Helexpo, μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στην έκθεση ως εμπορικοί επισκέπτες επιχειρήσεις από Ελλάδα, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ισραήλ, Ιταλία, Λιθουανία, Σαουδική Αραβία, Σερβία-Μαυροβούνιο, Ισπανία και Τουρκία.

- Επίσης, σε συνεργασία με τα Γραφεία Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων στο Μόναχο και τη Μόσχα, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμπεριληφθούν στο Hosted Buyers Program της Helexpo επιλεγμένες επιχειρήσεις – έμποροι βιολογικών προϊόντων, προκειμένου να γνωρίσουν την ελληνική αγορά και να αναπτύξουν επιχειρηματικές σχέσεις με αντίστοιχες ελληνικές εταιρείες.

Στόχος της φετινής διοργάνωσης της BIOLOGICA είναι, επίσης, να προσφέρει την ευκαιρία σε γονείς, παιδιά και όλο το ευρύ καταναλωτικό κοινό να αλλάξουν στάση ζωής και να εντάξουν τα βιολογικά προϊόντα στην καθημερινότητά τους, προσφέροντας την πλέον έγκυρη ενημέρωση γύρω από αυτά αλλά και τη δυνατότητα απευθείας «γνωριμίας» τους. Εξ’ ου και το σλόγκαν της 3ης BIOLOGICA είναι το «Άλλαξε ΒΙΟ-ΛΟΓΙΚΗ!»
 
Σημαντικό σημείο αναφοράς της Έκθεσης αποτελεί, επίσης, το Συνέδριο με θέμα «Mind your Food», που διοργανώνει το Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων του ΣΒΒΕ.

ZENITH