Skip to main content

Τοντεσίνι: Δεν μιλάμε για Grexit, αλλά υπάρχουν και υποχρεώσεις

Ο Γάλλος υφυπουργός Άμυνας στη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας έστειλε πολιτικά μηνύματα… ελαστικότητας.

Δεν υπάρχει θέμα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δήλωσε ρητώς ο Γάλλος υφυπουργός Άμυνας, Ζαν Μαρκ Τοντεσίνι, στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ωστόσο, ο κ.Τοντεσίνι επισήμανε πως η Ελλάδα οφείλει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και από την πλευρά τους οι εταίροι της στην ευρωζώνη πρέπει να είναι πιο ελαστικοί και να της δώσουν παράταση…

Ερωτηθείς για το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης να σταματήσει η λιτότητα και πόσο πιθανό είναι ένα ενδεχόμενο Grexit, ο κ.Τοντεσίνι απάντησε ότι «κανείς δε μίλησε για Grexit ή για έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ ή τη ζώνη του ευρώ. Σεβόμαστε τον ελληνικό λαό. Βεβαίως υπάρχουν κι από πλευράς του διάφορες συμφωνίες και δεσμεύσεις, οι οποίες θα πρέπει να τηρηθούν. Θα πρέπει ενδεχομένως να φανούμε πιο ελαστικοί. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση και να μην ξεχνάμε πως και οι Γερμανοί και οι Γάλλοι πολίτες έχουν συνδράμει την Ελλάδα. Να δούμε πως θα γίνουν όλες οι αποπληρωμές των υποχρεώσεων της Ελλάδας και ενδεχομένως να δοθεί λίγος περισσότερος χρόνος».

Ο Γάλλος υφυπουργός και ο κ. Τζιτζικώστας, εκτός της πολιτικής επικαιρότητας μίλησαν και για ζητήματα αυτοδιοίκησης, συγκρίνοντας την κατάσταση που επικρατεί στις δυο χώρες, σχετικά με την αποκέντρωση.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ενημέρωσε τη γαλλική αντιπροσωπία για θέματα του αγροτικού τομέα και του τουρισμού, ενώ ο κ. Τζιτζικώστας έδωσε αναλυτική ενημέρωση και για την εφαρμοζόμενη κοινωνική πολιτική της Περιφέρειας.

«Οι Γάλλοι τρέφουμε μεγάλο σεβασμό για την Ελλάδα, όμως γνωρίζουμε ότι έχει και υποχρεώσεις, τις οποίες οφείλει να τηρεί. Είμαστε στο πλευρό του ελληνικού λαού. Επίσης, τονίσαμε και υπογραμμίσαμε τη σημασία των στρατηγικών μας σχέσεων, που θα πρέπει να ενισχυθούν περαιτέρω, τόσο σε κυβερνητικό, όσο και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο», τόνισε ο κ.Τοντεσίνι,.

ZENITH