Skip to main content

«Του άναψαν τα λαμπάκια»

Η περιπέτεια του Υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου - με την σκωληκοειδίτιδά του να πρήζεται στη Βέροια - έχει ένα ηθικό δίδαγμα για όλους. Υπουργούς και…θνητούς. Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr


Η περιπέτεια του Υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου - με την σκωληκοειδίτιδά του να πρήζεται στη Βέροια -  έχει ένα ηθικό δίδαγμα για όλους. Υπουργούς και…θνητούς. Ότι, αν είναι να πάθεις κάτι, καλύτερα να το πάθεις σε νοσοκομείο της Αθήνας ή άντε το πολύ της Θεσσαλονίκης! Επίσης, ότι αν είσαι απλός πολίτης, μπορείς να καταγγείλεις και να διαμαρτυρηθείς για το χάλι του ΕΣΥ (και) σε μέρες αργίας. Αν όμως είσαι μέλος της κυβέρνησης Παπανδρέου και ταυτόχρονα «Βενιζελικός», τότε «τα βλέπεις όλα» και δεν βγάζεις κιχ, διότι δεν πέθανες κιόλας…

Όλα άρχισαν όταν ο Υπουργός αποφάσισε να κάνει Πάσχα στο χωριό της γυναίκας του και «ένιωσε να χάνεται» από πόνο στην κοιλιακή χώρα. Έσπευσε να κάνει εξετάσεις στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας του νομού Ημαθίας, έλα όμως που λόγω μιας καμένης... λυχνίας στον αξονικό τομογράφο αυτό δεν κατέστη δυνατό. Έτσι διευθυντικό στέλεχος και γιατρός του νοσοκομείου Βέροιας (!) τον «πέταξε» με το ΙΧ του στο γειτονικό νοσοκομείο Νάουσας, διότι εκεί σίγουρα ο αξονικός είχε όλες τις λυχνίες του αναμμένες. Μετά τα προβλεπόμενα οι γιατροί του είπαν ότι πρέπει να κάνει…επέμβαση. Ο Υπουργός τούς κοίταξε, τους ξανακοίταξε και αποφάσισε ότι στην ωραία επαρχία δεν είναι να μένεις για εξετάσεις και επεμβάσεις, αλλά μόνο για κατσίκια και σούβλες.

Έτσι, μετά από διαβουλεύσεις, να οδηγήσει ή να μην οδηγήσει ο ίδιος μέχρι την Αθήνα - διότι που να βρεις άγιες ημέρες ασθενοφόρο -, προτίμησε νοσοκομείο της Αττικής για να σωθεί ο άνθρωπος και ενίοτε και υπουργός! Τελικά ο Αθηναίος θεράπων γιατρός τον διαβεβαίωσε ότι δεν χρειάζεται να μπει χειρουργείο και «να φάει μαχαίρι», αλλά με φαρμακευτική αγωγή ολίγων ημερών θα καταφέρει να σταθεί στα πόδια του (και στη Βουλή), ώστε άνετα να μας «φορέσει» το νομοσχέδιο για τις συντάξεις και τα νέα όρια ηλικίας, μέσα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες.

Ευτυχώς, δηλαδή, που υπάρχουν τόσες αργίες στο ελληνικό ημερολόγιο και κατά λάθος οι υπουργοί ξεπέφτουν στην ύπαιθρο και μαθαίνουν από πρώτο χέρι τα αποτελέσματα των πολιτικών τους, όπως είχε γίνει κάποτε με τον κινηματογραφικό Μαυρογιαλούρο ο οποίος και παραιτήθηκε. 

ΥΓ: Η καμένη λυχνία σήμερα ή αύριο καταφθάνει από το εξωτερικό και έτσι η Βέροια θα αποκτήσει και στην πράξη αξονικό τομογράφο και ελπίζουμε και γιατρούς που να γνωρίζουν από φαρμακευτικές αγωγές, από χρόνια χαλασμένα μηχανήματα κι όχι μόνο από χειρουργικά τραπέζια.

ZENITH