Skip to main content

Τουρκία: Ένοπλοι γάζωσαν το πούλμαν της Φενερμπαχτσέ

Σοκ επικρατεί στη τουρκική κοινή γνώμη μετά την δολοφονική επίθεση από ενόπλους σε πούλμαν που μετέφερε τους ποδοσφαιριστές της Φενέρ Μπαχτσέ.
Σοκ επικρατεί στη τουρκική κοινή γνώμη μετά την δολοφονική επίθεση από ενόπλους σε πούλμαν που μετέφερε τους ποδοσφαιριστές της Φενερμπαχτσέ.  Από την επίθεση των ενόπλων, σοβαρά τραυματίστηκε ο οδηγός. 
 
Σύμφωνα με τις ανταποκρίσεις, η Φενέρ είχε μόλις κερδίσει την Ρίζεσπορ και επέστρεφε στη βάση της. Όταν το πούλμαν που μετέφερε την ομάδα περνούσε από την Τραπεζούντα, μία ομάδα ενόπλων άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως προς όποιον ήταν μέσα στο πούλμαν, ενώ τουρκικά ΜΜΕ υποστηρίζουν πως στόχος των ενόπλων ήταν και τα 40 μέλη της αποστολής. 
 
Ο οδηγός του πούλμαν χτυπήθηκε κατά την επίθεση και  υπήρχαν αίματα  μέσα αλλά και έξω από το όχημα. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και σύμφωνα με τις πληροφορίες βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση αλλά σταθεροποιημένη. 
 
Οι παίκτες και οι άνθρωποι του συλλόγου στάθηκαν πολύ τυχεροί αφ΄ενός γιατί δε χτυπήθηκαν από τα πυρά αλλά και επειδή ο οδηγός κατάφερε να κρατήσει τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο περνούσε γέφυρα όταν εκδηλώθηκε η επίθεση οπότε και θα μπορούσε να έχει ανατραπεί.  
 
Παρά τα πλήγματα που δέχθηκε κατάφερε να ελέγξει το πούλμαν και να το σταματήσει κανονικά, με τα ΜΜΕ της Τουρκίας να μιλούν για αυτοθυσία και ηρωισμό. 
 
Εκτός των άλλων ο γιατρός της ομάδας λειτούργησε ταχύτατα για να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον οδηγό. Στο όχημα δεν ήταν οι Κάιτ, Κορκμάζ, Μπρούνο Άλβες και Ντιέγο Ρίμπας. Η αστυνομία έφτασε γρήγορα στο σημείο και έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για να συλληφθούν οι δράστες. 
 
Στην συνέχεια η ομάδα με την συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο της Τραπεζούντας, με τους παίκτες να μην μπορούν να πιστέψουν όλα όσα συνέβησαν. 
 

ZENITH