Skip to main content

Τουρκία: Σύγκρουση του στρατού με άνδρες του PKK

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι απάντησε με πυρά του πυροβολικού σε μια σειρά επιθέσεων με όλμους και αυτόματα όπλα που εξαπέλυσαν Κούρδοι αντάρτες.
Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι απάντησε με πυρά του πυροβολικού σε μια σειρά επιθέσεων με όλμους και αυτόματα όπλα που εξαπέλυσαν Κούρδοι αντάρτες εναντίον μιας θέσης του κοντά στα ιρακινά σύνορα.
 
Η ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε την ώρα που η διαδικασία ειρήνευσης μεταξύ της Άγκυρας και του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) διέρχεται μια δύσκολη φάση.
 
«Σήμερα ερρίφθησαν τρεις όλμοι εναντίον στοιχείων του τουρκικού στρατού στην περιοχή Νταγκλίκα», η οποία βρίσκεται κοντά στη μεθόριο με το Ιράκ στο νοτιοανατολικό άκρο της Τουρκίας, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του γενικού επιτελείου στρατού της χώρας.
 
Η ίδια θέση του στρατού δέχθηκε επίσης επίθεση με αυτόματα όπλα από τους «τρομοκράτες», όρο που χρησιμοποιεί η Άγκυρα για το PKK, πρόσθετε η ανακοίνωση, ενώ επεσήμανε ότι ο τουρκικός στρατός απάντησε στις επιθέσεις αυτές κυρίως με πυρά του πυροβολικού.
Δεν έχει δοθεί απολογισμός τυχόν θυμάτων.
 
Ο τουρκικός στρατός είχε ανακοινώσει χθες Τρίτη ότι διεξήγαγε μια επιχείρηση στη νοτιοανατολική Τουρκία για να «εντοπίσει και να καταστρέψει» κρησφύγετα του PKK.
 

ZENITH