Skip to main content

Τραγωδία στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 30 τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση νταλίκας με τουριστικό λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν και παιδιά στο 45ο χλμ στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Βέρο
Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 30 τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση νταλίκας με τουριστικό λεωφορείο στο 45ο χλμ στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας. 

Από τη μετωπική σύγκρουση του λεωφορείου με το τριαξονικό φορτηγό, νεκρός είναι ο οδηγός του λεωφορείου και ένας ιερέας ο οποίος ήταν συνοδηγός. Νεκρός είναι και ο οδηγός του φορτηγού, ο οποίος κατά τη μεταφορά του σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, υπέκυψε στα τραύματά του.

Στο λεωφορείο, το οποίο ταξίδευε από την Καστανούσα Σερρών προς το Λιτόχωρο Κατερίνης, επέβαιναν περίπου 50 άτομα, μεταξύ των οποίων και 15-20 παιδιά, οι οποίοι πραγματοποιούσαν προσκυνηματική εκδρομή σε μοναστήρια του νομού Ημαθίας.

Στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας και στο νοσοκομείο Βέροιας μεταφέρθηκαν 31 άτομα (μεταξύ τους και παιδιά) για τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε τραυματισμένα παιδιά μεταφέρονται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του δυστυχήματος. Σύμφωναμε τις πρώτες πληροφορίες, ο οδηγός του λεωφορείου έχασε τον έλεγχο τουοχήματος λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου. Ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρεςυποστηρίζουν ότι για τη σύγκρουση ευθύνεται ο οδηγός της νταλίκαςεισήλθε στο αντίθετο ρεύμα.

Η μετωπική σύγκρουση του λεωφορείου με το φορτηγό σημειώθηκε στις 9:38 το πρωί και από εκείνη την ώρα η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Μήνυμα συμπαράστασης από το νομάρχη Σερρών

Τη βαθιά θλίψη του για τον άδικο χαμό των δύο οδηγών και του ιερέα της Καστανούσσας, τον οποίο γνώριζε προσωπικά, εκφράζει ο νομάρχης Σερρών κ. Στέφανος Φωτιάδης.

Παράλληλα, εκφράζει τη συντριβή του και τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται καλή ανάρρωση στους τραυματίες. Τέλος, ο νομάρχης ενημερώνει ότι η Τράπεζα Αίματος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών είναι στη διάθεσή τους.



Τελευταία ενημέρωση: 12:35

ZENITH