Skip to main content

Τραυματισμός σωφρονιστικού υπαλλήλου από πρώην κρατούμενο

Θύμα ένοπλης επίθεσης από αλλοδαπό πρώην κρατούμενο των φυλακών Κορυδαλλού έπεσε 25χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος, έξω από το σπίτι του στη συμβολή των οδών Κουντουριώτου και Παλαιολόγου στον Κορυδαλλ
Θύμα ένοπλης επίθεσης από αλλοδαπό πρώην κρατούμενο των φυλακών Κορυδαλλού έπεσε 25χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος, έξω από το σπίτι του στη συμβολή των οδών Κουντουριώτου και Παλαιολόγου στον Κορυδαλλό.

Οπως διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο δράστης μαζί με έναν συνεργό του, λίγο μετά το μεσημέρι, πλησίασε και πυροβόλησε τρείς φορές τον 25χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο, που εκείνη την ώρα βρισκόταν στην είσοδο της πολυκατοικίας του, στον Κορυδαλλό, μαζί με άλλους δύο συναδέλφους του, και στη συνέχεια εξαφανίστηκε και καταζητείται από την αστυνομία.

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα.

Ο αλλοδαπός δράστης αποφυλακίστηκε τον Μάρτιο του 2009 από το ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά και νοσηλεύτηκε στο Δρομοκαιτειο.

Τη θλίψη του για το γεγονός εξέφρασε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Απόστολος Κατσιφάρας καθώς και την αμέριστη συμπαράσταση του στον 25χρονο υπάλληλο και την οικογένεια του.

«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης» τονίζει ο Υφυπουργός «αναγνωρίζει τις δυσκολίες του επαγγέλματος των σωφρονιστικών υπαλλήλων και εργάζεται προς στην άμεση βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την θωράκιση του επαγγέλματος τους, ώστε να επιτελούν άρτια τον κοινωνικό τους ρόλο.» 

ZENITH