Skip to main content

Τρεις συν δύο αιφνιδιαστικές αποστολές για την τρόικα σήμερα

Αιφνιδιαστικές επισκέψεις στα υπουργεία Οικονομίας, Εργασίας κι ενδεχομένως Υγείας περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της τρόικας των ελεγκτών.
Αιφνιδιαστικές επισκέψεις στα υπουργεία Οικονομίας, Εργασίας κι ενδεχομένως Υγείας περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της τρόικας των ελεγκτών.

Τα κλιμάκιά της που κινούνται αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας είναι πέντε και όπως είναι φυσικό αναζητείται η τύχη και η αποστολή των άλλων δύο. Το πιθανότερο είναι ότι το ένα θα κατευθυνθεί προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το άλλο σε κάποιο από τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας, στο πλαίσιο των ελέγχων που θα ξεκινήσουν στο χώρο της Υγείας για τις αδικαιολόγητες σπατάλες και πώς θα περικοπούν. Θα ακολουθήσουν ο ΟΤE και κάποιες συγκεκριμένες ΔΕΚΟ, όπου έχει εντοπιστεί ανάλογο, μεγάλο, πρόβλημα.

Nα σημειωθεί ότι η τρόικα είναι σε πλήρη γνώση των διαπραγματεύσεων που γίνονται με τους ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ και βυτιοφόρων, πιέζοντας για την τήρηση σκληρής γραμμής στο πλαίσιο του Μνημονίου.

Κατά τα άλλα οι ελεγκτές συναντώνται αυτή την ώρα με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση. Στο υπουργείο Εσωτερικών, κύριο αντικείμενο της συνάντησης είναι ο «Καλλικράτης» και γενικότερα το δημοσιονομικό όφελος από τη διοικητική μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα οικονομικά των ΟΤΑ, η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων -που αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή- καθώς και το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο.

ZENITH