Skip to main content

Τρέλανε όλη την Ελλάδα και... ζαλίζεται στα ημιτελικά ο Ηρακλής (video)

Δύο βήματα πριν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται ο Ηρακλής, ο οποίος επικράτησε του Πανιωνίου στη διαδικασία των πέναλτι στη Νέα Σμύρνη.
Τι κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 από το πρώτο ημίχρονο, τι κι αν έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές… Ο Ηρακλής πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας επικρατώντας του Πανιωνίου στη διαδικασία των πέναλτι με 5-4 στη Νέα Σμύρνη τρελαίνοντας όλη την Ελλάδα! 
 
Έχοντας το μαξιλαράκι του 2-0 από τον πρώτο αγώνα στο Καυτανζόγλειο στάδιο ο Ηρακλής ξεκίνησε νωθρά την αναμέτρηση και βρέθηκε πίσω στο σκορ από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κολοβού στο 19’. Όπως φάνηκε από το ριπλέι της φάσης ο σκόρερ του Πανιωνίου έπεσε μόνος του στο μαρκάρισμα του Χουάντερσον, ξεγελώντας τον διαιτητή Μαντάκη. 
 
Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τους «κυανόλευκους» καθώς ο Μπουμάλ έκανε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Χουάντερσον, η μπάλα κόντραρε στον Ζιαμπάρη και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0. 
 
 
Στο δεύτερο ημίχρονο και πιο συγκεκριμένα στο 65’ ο Μητρόπουλος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή για επικίνδυνο μαρκάρισμα, αφήνοντας τους γηπεδούχους με δέκα ποδοσφαιριστές. 
 
Κάτι ανάλογο συνέβη 20’ αργότερα, αυτή τη φορά με τον Ηρακλή να βλέπει έναν ποδοσφαιριστή του να αποχωρεί για τα αποδυτήρια. Πιο συγκεκριμένα ο Περόνε αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή, επαναφέροντας την αριθμητική ισορροπία στον αγωνιστικό χώρο. 
 
Η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση και έπειτα στη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, η οποία πραγματικά …έσπασε καρδιές! 
 
 
Στη διαδικασία των πέναλτι οι Ρομάνο και Ζιαμπάρης του Ηρακλή, και οι Οικονόμου και Κολοβός του Πανιωνίου δεν κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα, με τον Χουάντερσον να αποκρούει την τελευταία εκτέλεση του Κόρμπου, δίνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας στους «κυανόλευκους», στέλνοντας παράλληλα στον έβδομο ουρανό τους περίπου 700 οπαδούς τους που βρέθηκαν στις κερκίδες της Νέας Σμύρνης.
 
Οι συνθέσεις:
 
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος (Γιαννακόπουλος 83′), Τασουλής, Οικονόμου, Αργυρόπουλος, Γιάννου, Κόρμπος, Μητρόπουλος, Μπουμάλ (Φούντας 88′), Ιμπαγάζα (Γκέζος 67′), Κολοβός, Ρισβάνης
 
ΗΡΑΚΛΗΣ (Ν. Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Στάμου (Πουρτουλίδης 64′), Ιντζόγλου (Λουκίνας 80′), Ρομάνο, Κάσσος (Τσιλιανίδης 68′), Κυριακίδης, Περόνε
 
 
Δείτε τα γκολ της κανονικής διάρκειας
 
 
 
 
Και τη διαδικασία των πέναλτι
 
 
 
 
Δείτε τους πανηγυρισμούς αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των πέναλτι
 
 

ZENITH