Skip to main content

Τριάντα εννέα τα κλειστά σχολεία στη Δράμα λόγω γρίπης!

Παρά ένα …τεσσαράκοντα έφτασε ο αριθμός των σχολείων (ή τμημάτων τους) που έπεσαν «θύματα» της νέας γρίπης στο νομό Δράμας, αφού τις τελευταίες μέρες κλείνουν συνεχώς σχολεία.
Παρά ένα …τεσσαράκοντα έφτασε ο αριθμός των σχολείων (ή τμημάτων τους) που έπεσαν «θύματα» της νέας γρίπης στο νομό Δράμας, αφού τις τελευταίες μέρες κλείνουν συνεχώς σχολεία ιδίως των πρώτων βαθμίδων εκπαίδευσης, βάσει των σχετικών εισηγήσεων του ΕΚΕΠΥ.

Τα σχολεία (βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά) στην πόλη της Δράμας, αλλά και σε δημοτικά διαμερίσματα σ΄ όλο το νομό, κλείνουν για επτά ημέρες, κυρίως για προληπτικούς λόγους, μόλις εντοπιστούν τα πρώτα «ύποπτα» συμπτώματα του ιού Η1Ν1.

Σήμερα, σε ευρεία σύσκεψη αρμοδίων παραγόντων υπό το Νομάρχη Δράμας Κώστα Ευμοιρίδη στο Διοικητήριο Δράμας, διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση στο νομό είναι υπό έλεγχο και βάσει του σχεδίου που έχει εκπονηθεί για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης. Όπως διευκρινίστηκε, σε περίπτωση που χρειαστεί, στα ήδη
προγραμματισμένα κέντρα εμβολιασμού (Γεν. Νοσοκομείο Δράμας και Κέντρα Υγείας του νομού) θα προστεθεί κι ένα εμβολιαστικό κέντρο στο κτίριο της Νομαρχίας, που θα στελεχωθεί από αγροτικούς ιατρούς και θα εξυπηρετήσει το νότιο τμήμα του νομού Δράμας.

ZENITH