Skip to main content

Τρίτη αναβολή για τη βιομάζα μέσα σε πολεμικό κλίμα (video)

Στα χέρια παρά λίγο να έρθουν ο επικεφαλής της παράταξης ΑΝΤΑΡΣΙΑ, με τον περιφερειακό σύμβουλο της συμπολίτευσης και ακολούθως με την κ. Πατουλίδου

Εν μέσω μεγάλης έντασης πραγματοποιήθηκε η τρίτη συνεχόμενη κινητοποίηση  από τους κατοίκους των Βασιλικών στη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, όπου συζητήθηκε, εκ νέου χωρίς αποτέλεσμα, η γνωμοδότηση για τους περιβαλλοντικούς όρους των δυο μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα σε Βασιλικά και Λακκιά.

Αυτή τη φορά οι κάτοικοι που διαμαρτυρήθηκαν, φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα και ζητώντας να μην δοθεί θετική γνωμοδότηση για την επένδυση, ήταν δεκάδες.

Μάλιστα, ο επικεφαλής της παράταξης ΑΝΤΑΡΣΙΑ, Θανάσης Αγαπητός, παρά λίγο να έρθει στα χέρια, με τον περιφερειακό σύμβουλο της συμπολίτευσης, Γιώργο Ασπασίδη, και ακολούθως με την κ. Πατουλίδου, έπειτα από έντονο διαπληκτισμό για την παρουσία δύναμης της Αστυνομίας (Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης) στην αίθουσα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Μιχάλης Τζόλλας, διέκοψε τη συνεδρίαση για να ηρεμήσουν τα πράγματα και συσκέφθηκε με εκπροσώπους των κατοίκων και το δήμαρχο Θέρμης, Θεόδωρο Παπαδόπουλο, ώστε να συνεχιστεί η συνεδρίαση χωρίς ένταση και... εκρήξεις. Ωστόσο, η ένταση συνεχίστηκε με τον κ. Τζόλλα να απειλεί κάθε λίγο με διακοπή.

Τελικά, η συνεδρίαση διακόπηκε, εν μέσω αποδοκιμασιών, με αποτέλεσμα το θέμα να αναβληθεί για τρίτη φορά. Ενώ αποδέκτης υβριστικών επιθέσεων έγινε η κ. Πατουλίδου. Οι κάτοικοι πάντως ανανέωσαν το... ραντεβού τους για την επόμενη φορά.

 
 

ZENITH