Skip to main content

«Τρολάραμε» τον Βαρουφάκη, λέει η σατιρική εκπομπή

Μετά τη σύγχυση που προκλήθηκε από το σατιρικό βίντεο της εκπομπής ZDF για το δήθεν μονταρισμένο βίντεο με το μεσαίο δάχτυλο του Βαρουφάκη οι συντελεστές της εκπομπής εξήγησαν σε όλους ότι... τρολάρου

Μετά τη σύγχυση που προκλήθηκε από το σατιρικό βίντεο της εκπομπής ZDF για το δήθεν μονταρισμένο βίντεο με το μεσαίο δάχτυλο του Βαρουφάκη οι συντελεστές της εκπομπής εξήγησαν σε όλους ότι απλώς τρολάρουν. Ερωτηματικό παραμένει κατά πόσο μετά από αυτή την εξέλιξη θα υπάρξει νέο tweet απάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.

Όπως χαρακτηριστικά ανακοίνωσαν το μεσημέρι, «τρολάρουν» τη Bild, τον Guenther Jauch και τον Γιάννη Βαρουφάκη, σημειώνοντας πως οι ίδιοι απλώς έδειξαν στο βίντεο που δημοσίευσαν, με ποιον τρόπο θα μπορούσε πράγματι να μονταριστεί ένα βίντεο και να προστεθεί ή αφαιρεθεί οποιαδήποτε κίνηση.

Οι συντελεστές της σατιρικής εκπομπής αναφέρουν επίσης ότι το βίντεο που προέβαλε ο Guenther Jauch, δεν είναι μονταρισμένο αλλά απομονώθηκε το σημείο με τη χειρονομία του υπουργού Οικονομικών, από το σύνολο του βίντεο, που είναι διάρκειας μιας ώρας.

«Αγαπητοί συντάκτες του Gunther Jauch, ο Γιάννης Βαρουφάκης έχει άδικο. Το βίντεο δεν είναι παραποιημένο. Εσείς απλώς απομονώσατε και κόψατε το συγκεκριμένο σημείο, οδηγώντας από το μεσαίο δάχτυλο έναν Έλληνα πολιτικό στο στούντιό σας. Αυτό κάνατε… τα υπόλοιπα είναι δικά μας» αναφέρουν προς την συντακτική ομάδα του Gunther Jauch.

Μάλιστα, ο παρουσιαστής της σατιρικής εκπομπής Γιαν Μπέμερμαν, ανέβασε στο twitter τις λέξεις «No fake!». Αργότερα, σε βίντεο που ανέβασε στον προσωπικό του κανάλι στο youtube ο ίδιος λέει τα εξής:

«Το δικό μας βίντεο είναι 100% αληθινό. Όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο είναι ψεύτης. Σε ένδειξη καλής θέλησης αλλά και ως κίνηση ειλικρινούς μετάνοιας προς τους Ευρωπαίους φίλους μας, θα έπρεπε ο Gunther Jauch και η εφημερίδα Bild να εγκαταλείψουν αμέσως και εθελοντικά την Ευρωζώνη. Ο υπαινιγμός ότι το βίντεο είναι μονταρισμένο από εμάς είναι απόλυτα αβάσιμος. Εμείς ποτέ δεν θα δίναμε τόσο ασυνείδητα αξία στην γελοιότητα των απαραίτητων και αναγκαίων συζητήσεων στα δημοσιογραφικά πάνελ, καθώς και όσων διάγουν με σοβαρότητα τις συζητήσεις αυτές, περί ενός εδώ και δύο χρόνια σηκωμένου μεσαίου δαχτύλου, αποκομμένου από το σύνολο ενός βίντεο…»

ZENITH