Skip to main content

Tρομοκρατικής επίθεσης σε αεροπλάνο της Delta

Ένας επιβάτης διεθνούς αεροπορικής πτήσης προκάλεσε πυρκαγιά ανάβοντας ένα βεγγαλικό λίγο πριν την ολοκλήρωση του ταξιδιού
Ένας επιβάτης διεθνούς αεροπορικής πτήσης προκάλεσε πυρκαγιά ανάβοντας ένα βεγγαλικό λίγο πριν την ολοκλήρωση του ταξιδιού. Το επεισόδιο σημειώθηκε λίγο πριν την ολοκλήρωση της πτήσης της Delta Airlines από το Aμστερνταμ στο Ντιτρόιτ, που μετέφερε 278 επιβάτες, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Ο Aμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, που βρίσκεται σε διακοπές για τις ημέρες των εορτών στη Χαβάη, «παρακολουθεί στενά» την κατάσταση, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ενώ άλλος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, που δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομα του, δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν ότι το επεισόδιο, σχετίζεται με την τρομοκρατία.

Στο μεταξύ ο βουλευτής Πήτερ Κίνγκ δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι πρόκειται για έναν 23χρονο Νιγηριανό, που «όπως προκύπτει από τα υπάρχοντα στοιχεία έχει σχέσεις με την τρομοκρατία». Ο Κίνγκ είναι Ρεπουμπλικάνος μέλος της επιτροπής για την Εσωτερική Ασφάλεια.

«Αυτό που κατάλαβα είναι...πως διαθέτει σχέσεις με την Αλ Κάιντα, σίγουρα ακραίες τρομοκρατικές διασυνδέσεις και το όνομα του βγήκε αμέσως από τις βάσεις δεδομένων» μετά από την έρευνα των μυστικών υπηρεσιών, δήλωσε ο Κινγκ.

ZENITH