Skip to main content

Τσακαλώτος στο BBC: Εάν καταρρεύσει η Ελλάδα, θα συμπαρασύρει την Ευρωζώνη

«Μη ρεαλιστική» χαρακτήρισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος την υπόθεση πως η Ελλάδα θα μπορέσει να αποπληρώσει στο σύνολό του το τεράστιο χρέος της, μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο BBC.

«Μη ρεαλιστική» χαρακτήρισε Ευκλείδης Τσακαλώτος την υπόθεση πως η Ελλάδα θα μπορέσει να αποπληρώσει στο σύνολό του το τεράστιο χρέος της, μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο BBC.

«Κανείς δεν πιστεύει ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο», επισήμανε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκ των πιθανών στελεχών του οικονομικού επιτελείου της νέας κυβέρνησης. «Δεν έχω συναντήσει κανέναν οικονομολόγο που να μπορεί να σας πει ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει όλο το χρέος. Αυτό δεν μπορεί να γίνει», υποστήριξε.

Όπως ο ίδιος σημείωσε, οι Ευρωπαίοι εταίροι θα πρέπει να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Θα πρόκειται για μια πολύ αστεία και πολύ επικίνδυνη Ευρώπη, με πολύ ισχυρές φυγόκεντρες πολιτικές δυνάμεις, αν στείλουν το μήνυμα πως έπειτα από μια δημοκρατική εκλογή δεν ενδιαφέρονται να συνομιλήσουν με τη νέα κυβέρνηση. Θα είναι το τελικό μήνυμα πως αυτή είναι μια Ευρώπη που δεν μπορεί να συνεργαστεί με τη δημοκρατική αλλαγή και δεν μπορεί να συνεργαστεί και με την κοινωνική αλλαγή», επισήμανε ο κ. Τσακαλώτος.

Υπογραμμίζοντας ότι «ο χειρότερός μου εφιάλτης είναι η περίπτωση που η Ευρωζώνη θα καταρρεύσει, επειδή θα καταρρεύσει η Ελλάδα», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε:

«Και αν η Ελλάδα αποτύχει και εκδιωχθεί από την Ευρωζώνη, η Ευρωζώνη θα καταρρεύσει. Το λέγαμε από την αρχή πως η Ευρωζώνη βρίσκεται σε κίνδυνο, το ευρώ είναι σε κίνδυνο, αλλά ο κίνδυνος αυτός δεν προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, προέρχεται από τις ίδιες τις πολιτικές της λιτότητας».

 

ZENITH