Skip to main content

Τσακαλώτος: Υπάρχει απειρία, αλλά η κριτική είναι άδικη

Η ελληνική κυβέρνηση «εργάζεται πυρετωδώς για το καλό σενάριο», διαβεβαιώνει σε δηλώσεις του στον Guardian ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Αισιοδοξεί για συμφωνία στο επικείμενο Eurogroup.

Η ελληνική κυβέρνηση «εργάζεται πυρετωδώς για το καλό σενάριο», διαβεβαιώνει σε δηλώσεις του στον Guardian ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ αισιοδοξεί για τη σύναψη συμφωνίας με τους ευρωπαίους εταίρους στο κομβικό Eurogroup της 24ης Απριλίου. Παράλληλα, αποδέχεται πως «υπάρχουν ορισμένα προβλήματα», τα οποία χρεώνει στην κυβερνητική απειρία, εντούτοις υποστηρίζει πως η κριτική που ασκείται ενάντιά της είναι άδικη.

«Υπάρχουν ορισμένα προβλήματα που θα περίμενε κανείς να συμβούν σε μια νέα κυβέρνηση, χωρίς εμπειρία, αλλά ανησυχούμε για το γεγονός ότι ασκείται άδικη κριτική σχετικά με την ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης και την ικανότητά της να παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με το φιλόδοξο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεών της», αναφέρει χαρακτηριστικά στη βρετανική εφημερίδα ο κ. Τσακαλώτος.

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι εργαζόμαστε πυρετωδώς για το καλό σενάριο. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία στις 24 Απριλίου», προσθέτει, επισημαίνοντας, ακόμη, ότι δεν είναι ασυνήθιστο οι συμφωνίες να κλείνονται στο παρά πέντε.

Τέλος, ο ίδιος εκτιμά πως η συμφωνία θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί εάν οι δανειστές δεν συνέχιζαν να ζητούν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει μέτρα που ούτε η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά μπορούσε να εφαρμόσει. «Δεν νομίζω πως θα το κάνουν», τόνισε, διαμηνύοντας πως η κυβέρνηση είναι ξεκάθαρα φιλοευρωπαϊκη.

 

ZENITH