Skip to main content

Τσίπρας: Γέφυρα η Ελλάδα που συνδέει Δύση - Ρωσία

Για μια ευκαιρία για ώθηση των σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, σε νέα συνέντευξή του στο κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Ρωσίας TASS, με αφορμή την επίσκεψή του στη Μόσχα.

Για μια ευκαιρία για ώθηση των σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε νέα συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, με αφορμή την επίσκεψή του στη Μόσχα.

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι η Ελλάδα μπορεί να λειτουργήσει ως «γέφυρα» που συνδέει την Δύση με την Ρωσία. Όπως ανέφερε, το γεωπολιτικό περιβάλλον είναι τεταμένο, ενώ υπάρχουν κοινές προκλήσεις και προβληματισμός για την επίλυσή τους.

«Πρέπει να εστιάσουμε στο πώς μπορούν οι χώρες μας να συνεργαστούν σε αρκετούς τομείς όπως στην οικονομία, την ενέργεια, το εμπόριο και την γεωργία», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Παραδέχτηκε ότι η σχέση ανάμεσα σε Ρωσία και Ελλάδα έχει βαθιές ρίζες θυμίζοντας ότι και οι δύο πλήρωσαν με το ίδιο τους το αίμα το τίμημα του αγώνα τους κατά του ναζισμού.

«Μοιραζόμαστε ένα εξαιρετικό παρελθόν ενός κοινού αγώνα ακολουθώντας μια κοινή πορεία, ώστε να απολαύσουμε ένα αξιόλογο μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς για τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, επανέλαβε ότι η απάντησή του στον Πρόεδρο της ΕΕ, Donald Tusk, και την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ύπατη Εκπρόσωπο της Ένωσης για την εξωτερική πολιτική, Federica Mogherini, σχετικά με το θέμα ήταν ότι «η Ελλάδα διαφωνεί με τις κυρώσεις, είναι ένας δρόμος που οδηγεί στο πουθενά».

«Ένας οικονομικός πόλεμος, ως συνέχεια ενός πραγματικού, αποτελεί μια απελπιστική επιλογή. Εγώ είμαι υπέρ της διπλωματίας», εξήγησε και πρόσθεσε ότι η συμφωνία του Μινσκ ήταν πολύ σημαντική. «Η νέα πρακτική για την ασφάλεια στην Ευρώπη δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει την Ρωσία», σημείωσε.

ZENITH