Skip to main content

Τσίπρας: Η ΕΚΤ έχει ακόμη τη θηλιά γύρω από το λαιμό μας

Η ΕΚΤ έχει ακόμη τη θηλιά γύρω από το λαιμό μας, δηλώνει στο Spiegel ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως πρόθεση της κυβέρνησης για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού είναι οι βραχυχρόνιες εκδόσεις χρ

Σε βραχυχρόνιες εκδόσεις χρέους θέλει να προχωρήσει η Ελλάδα, προκειμένου να καλύψει το χρηματοδοτικό της κενό, όπως δηλώνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, προειδοποιώντας πως αν η ΕΚΤ δεν το δεχτεί, αναλαμβάνει μεγάλη ευθύνη.

«Η ΕΚΤ έχει ακόμη τη θηλιά γύρω από το λαιμό μας», σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, σύμφωνα αποσπάσματα της συνέντευξης, που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

«Θέλουμε να αυξήσουμε το όριο στα έντοκα. Εάν η ΕΚΤ δεν μας αφήσει θα έχει μεγάλη ευθύνη για ό,τι γίνει», τόνισε αναφερόμενος στο χρηματοδοτικό κενό.

Όπως αναμεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο κ. Τσίπρας τονίζει ακόμη ότι δεν επιθυμεί την έξοδο από το ευρώ γιατί αγαπάει, όπως λέει, την Ευρώπη και προσθέτει ότι έχει ζητήσει από όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης, λιγότερα λόγια και περισσότερα έργα.

Προειδοποίησε, δε, ότι δεν αποκλείεται να ξαναζήσουμε το θρίλερ που είχαμε στο τέλος Φεβρουαρίου με την παράταση.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι ζήτησε από όλους τους υπουργούς του - και όχι μόνο από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη - λιγότερα λόγια και περισσότερες πράξεις.

 

ZENITH