Skip to main content

Τσίπρας: Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ για σταθερή κυβέρνηση

Το αίτημα της αυτοδυναμίας επανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την Κομοτηνή, εξαπολύοντας σφοδρή επιθεση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Το αίτημα της αυτοδυναμίας επανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την Κομοτηνή τονίζοντας ότι «όσο πιο ισχυρός βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιανουαρίου, τόσο πιο δυνατή και σταθερή θα είναι η Ελλάδα στις 26», ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επιθεση στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «η στρατηγική του φόβου έχει πέσει στο κενό. Η Ελλάδα δεν φοβάται. Όσο και αν προσπαθεί ο κ. Σαμαράς, και η ακροδεξιά του παρέα».

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας κλιμάκωσε την κριτική του, κάνοντας λόγο «κήρυκες της πολιτικής των μνημονίων. Αυτοί που έσκισαν σε μια νύχτα τα Ζάππεια, για ένα κόκκαλο εξουσίας. Αυτοί που δέχτηκαν να συγκυβερνήσουν την Ελλάδα με την τρόικα» ότι ο λαός δεν έχει πια τίποτα να περιμένει από αυτούς».

Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι «κυβέρνηση μιας μόνο παράταξης» και ότι θα ασκήσει την πολιτική του «επιδιώκοντας σταθερά, και σε κάθε βήμα, τον κοινωνικό διάλογο και την ευρύτερη δυνατή συναίνεση. Και αυτό ανεξάρτητα από το αν στις 25 Γενάρη ο λαός θα μας δώσει την αυτοδυναμία. Που θα μας τη δώσει ο λαός την αυτοδυναμία. Θα μας τη δώσει, γιατί έχει και τη γνώση και τη σοφία να δώσει ισχυρή λαϊκή εντολή για σταθερή κυβέρνηση».

«Ο κ. Σαμαράς έχει ήδη χάσει τις εκλογές κι ευτυχώς για την Ελλάδα φεύγει» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι δεν ζητά «λευκή επιταγή» από τους πολίτες, ξεκαθάρισε ότι δεν έρχεται για να επαναφέρει προνόμια, αλλά για να τα καταργήσει, και δεσμεύτηκε για πλήρη εφαρμογή του προγράμματος, που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, από την πρώτη κιόλας μέρα και ανεξάρτητα από την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

«Η στρατηγική του φόβου έχει πέσει στο κενό. Η Ελλάδα δεν φοβάται. Όσο και αν προσπαθεί ο κ. Σαμαράς, και η ακροδεξιά του παρέα. Όσο και αν κραυγάζει το σύστημα της διαπλοκής. Και τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, που τα τελευταία χρόνια πλούτισαν σε βάρος της αξιοπρέπειας του λαού μας. Ο λαός τους γυρίζει την πλάτη. Παίρνει τη ζωή του στα χέρια του. Ας το πάρουν λοιπόν απόφαση οι κήρυκες της πολιτικής των Μνημονίων. Αυτοί που έσκισαν σε μια νύχτα τα Ζάππεια, για ένα κόκαλο εξουσίας. Αυτοί που δέχτηκαν να συγκυβερνήσουν την Ελλάδα με την τρόικα: Ας το πάρουν απόφαση: Ο λαός δεν έχει πια τίποτα να περιμένει από αυτούς. Δεν μπορούν πια, ούτε να τον φοβίσουν, ούτε να τον εκβιάσουν» συνέχισε.

ZENITH