Skip to main content

Τσίπρας: Μας φέρνουν από την πίσω πόρτα το ΔΝΤ

«Όσοι κινδυνολόγησαν περί χρεοκοπίας της χώρας αποδείχθηκε ότι δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το να βάλουν μια χοντρή θηλιά στον λαιμό κάθε Έλληνα εργαζόμενου, μισθωτού, άνεργου, συνταξιούχου», δήλωσε
«Όσοι κινδυνολόγησαν περί χρεοκοπίας της χώρας αποδείχθηκε ότι δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το να βάλουν μια χοντρή θηλιά στον λαιμό κάθε Έλληνα εργαζόμενου, μισθωτού, άνεργου, συνταξιούχου», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, αναφερόμενος στις χθεσινές αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «οι χειρισμοί της Κυβέρνησης, αλλά και οι δυσμενείς συσχετισμοί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αφού μόνο η Ευρωπαϊκή Αριστερά υπερασπίστηκε με σθένος την προοπτική μιας κοινωνικής Ενωμένης Ευρώπης, μας φέρνουν από την πίσω πόρτα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και μαζί με αυτό μάς φέρνουν νέα, ακόμη πιο επώδυνα, αντιλαϊκά μέτρα».

«Ο μόνος τρόπος απεμπλοκής της χώρας απ’ αυτή την κρίση, είναι έστω και τώρα, στο παρά πέντε, να αλλάξουμε πολιτική», είπε ο κ. Τσίπρας και ζήτησε να αποσυρθούν «τα υφεσιακά, αντικοινωνικά μέτρα και να επενδύσουμε στην ανάπτυξη και στη στήριξη της απασχόλησης».

ZENITH