Skip to main content

Τσίπρας: Mετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτόνομο πολιτικό υποκείμενο

Προβλέπεται η δημιουργία μητρώου μελών του ΣΥΡΙΖΑ, η πανελλαδική του συγκρότηση στους τόπους δουλειάς και στους δήμους, καθώς επίσης και η πρόβλεψη δημιουργίας των οργάνων του, όπως της Γραμματείας κ
Σειρά αποφάσεων με τις οποίες ανοίγει ο διάλογος για την οργανωτική δομή και λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού οι εργασίες της οποίας έληξαν απόψε. Μεταξύ άλλων, στο κείμενο της Πολιτικής Απόφασης που υιοθετήθηκε προβλέπεται: η δημιουργία μητρώου μελών του ΣΥΡΙΖΑ, η πανελλαδική του συγκρότηση στους τόπους δουλειάς και στους δήμους, καθώς επίσης και η πρόβλεψη δημιουργίας των οργάνων του, όπως της Γραμματείας και του σώματος της Πανελλαδικής Σύσκεψης.

Η Πανελλαδική Σύσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο τέλος Νοεμβρίου. Σύμφωνα με την απόφαση βασική κατεύθυνση στον τρόπο λήψης των αποφάσεων είναι η συναίνεση ανάμεσα στους συμμετέχοντες στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από ειδικές περιπτώσεις όπου προβλέπονται διαδικασίες προσφυγής στη γνώμη των μελών. Επίσης υιοθετήθηκε η πρόταση για συγκρότηση επιτροπής, η οποία θα έχει σαν αντικείμενο τη διαμόρφωση περαιτέρω προτάσεων για την οργανωτική ανάπτυξη και λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ, τη διερεύνηση της διεύρυνσης προς άλλους πολιτικούς χώρους, καθώς και τη διερεύνηση της ανασύνθεσης του χώρου της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής Αριστεράς. Στη συνεδρίαση επίσης κατατέθηκαν για έγκριση οι προτάσεις αφενός της Ανανεωτικής Πτέρυγας και αφετέρου του Κοκκινοπράσινου Δικτύου και της Αριστερής Ανασύνθεσης, οι οποίες δεν εγκρίθηκαν.

ZENITH