Skip to main content

Τσίπρας: Να επανεκκινήσουμε τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας (video)

Επανεκκίνηση των σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας, προς όφελος των δύο χωρών και με σκοπό τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής, έθεσε ο πρωθυπουργός, κατά τη συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίν

Την επανεκκίνηση των σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα.

«Σκόπος της παρουσίας μου είναι να φροντίσουμε από κοινού να επανεκκινήσουμε τις σχέσεις μας προς όφελος και των δύο χωρών αλλά προς όφελος και της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή», ανέφερε κατά την εισαγωγική συνομιλία του με τον κ. Πούτιν.

Συμπλήρωσε, δε, ότι οι δύο λαοί έχουν βαθιές ρίζες και διαχρονικές σχέσεις και εξαιτίας των κοινών αγώνων και κοινής πνευματικής και θρησκευτικής παράδοσης.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «αυτή η σχέση διατηρήθηκε με αισθήματα φιλίας και αδελφοσύνης ανάμεσα στους λαούς, ανεξάρτητα από την εκάστοτε πολιτική συγκυρία».

Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε χαρά για τη γνωριμία του με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τόνισε και αυτός με τη σειρά του τον πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα των σχέσεων των δύο χωρών.

Εξάλλου, υπενθύμισε ότι η Ρωσία ήταν η κύρια εμπορική εταίρος της Ελλάδας, λέγοντας πως ο όγκος των συναλλαγών είχε διπλασιαστεί, αλλά, όπως είπε, δυστυχώς πέρυσι υπήρξε μείωση κατά 40%. «Πρέπει να συζητήσουμε και να δούμε τι θα κάνουμε για να επαναφέρουμε τις σχέσεις μπροστά», υπογράμμισε ο κ.Πούτιν.

 
 
Image
tsipras
Business Story
Off

ZENITH