Skip to main content

Τσίπρας: Παρελθόν τρόικα και μνημόνια, ούτε ρήξη ούτε υποταγή

Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα διαψεύσει τις Κασσάνδρες εντός και εκτός της χώρας, τόνισε από τα Προπύλαια ο Αλέξης Τσίπρας, για τη μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα ο ελληνικός λαός έγραψε ιστορία, η ελπίδα έγραψε ιστορία, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στα Προπύλαια για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε αδιαμφισβήτητη τη λαϊκή εντολή και σημείωσε ότι «οι πολίτες, με την ψήφο τους, είπαν τέλος στη λιτότητα και έστειλαν την τρόικα στο παρελθόν».

Παράλληλα, τόνισε ότι σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι και προανήγγειλε ότι θα μπει τέλος στην Ελλάδα της ολιγαρχίας.

Ακόμη, έκανε λόγο για πρωτοφανές κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης από τους λαούς της Ευρώπης με τον ελληνικό.

Προανήγγειλε, δε, ότι η νέα κυβέρνηση θα διαπραγματευθεί με τους εταίρους της χώρας μια δίκαιη, αμοιβαία βιώσιμη λύση για το ζήτημα του χρέους. «Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα διαψεύσει τις Κασσάνδρες εντός και εκτός της χώρας και έθεσε το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, που θα είναι ούτε καταστροφική ρήξη ούτε συνέχιση της υποταγής», είπε και πρόσθεσε: «Σ’ αυτόν το διάλογο η Ελλάδα θα προσέλθει με τις δικές της τεκμηριωμένες προτάσεις με το δικό της σχέδιο μεταρρυθμίσεων, με το δικό της σχέδιο για τις επενδύσεις και την παραγωγική ανασυγκρότηση. Χωρίς ελλείμματα. Προτεραιότητά μας θα είναι η αντιμετώπιση των μεγάλων πληγών της κρίσης. Η αποκατάσταση, η ρήξη με κατεστημένα, η δικαιοσύνη, η προώθηση δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων. Προτεραιότητά μας πάνω απ' όλα είναι να αποκτήσει ο λαός μας τη χαμένη αξιοπρέπεια».

«Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι οι πολίτες δεν μας έδωσαν λευκή επιταγή, αλλά ισχυρή εντολή για εθνική αναγγέννηση και αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής, τόνισε ο ΑλέξηςΤσίπρας τόνισε και επανέλαβε τη βεβαιότητα ότι οι συζητήσεις θα καταληξουν σε μια δίκαια, αμοιβαία επωφελή και βιώσιμη λύση.

 

ZENITH